Coniferen_planten_wanneer

Coniferen planten, wanneer kan dat?

3 maart 2018 | Hans

Bij Haag-Heg.nl maken we ons graag sterk voor de conifeer. Het is een plant die nauwelijks gevoelig is voor schimmels en plagen en coniferen blijven het hele jaar mooi groen. Hoewel coniferen familie zijn van den-achtigen hebben ze geen stekels. Ze hebben blad in de vorm van schermen die voor een afgesloten geheel zorgen, wat coniferen zeer geschikt maakt voor hagen. En dan zijn ze er ook nog eens in veel verschillende soorten, zoals de Levensboom Brabant, Levensboom Smaragd, Levensboom Martin, Levensboom Atrovirens, de Blauwe Californische Cipres en Gele Californische Cipres. Elk met een eigen kleur en uitstraling. Ze groeien snel en laten zich makkelijk snoeien. En als laatste sterke troef kunt u coniferen planten wanneer u dat wilt. Het hele jaar, met uitzondering van perioden met vorst.

Sterk voordeel; Coniferen planten wanneer u wilt

Coniferen hebben dus letterlijk een aantal zeer sterke voordelen die bijdragen aan de blijvende populariteit van de plant. De conifeer is solitair te planten, maar de meeste mensen zullen coniferen kennen als haagplant. Waar u op moet letten wanneer u kiest voor coniferen is dat u deze nooit te kort terugsnoeit. Heeft u onverhoopt tot op het hout teruggesnoeid, of stond uw conifeer in de verdrukking waardoor deze aan een zijde geen blad meer heeft maar hout, dan zal het niet meer lukken om de conifeer uit te laten lopen. U zult dan de conifeer of coniferenhaag moeten vervangen. Mits het niets vriest kunt u gelukkig coniferen planten wanneer u wilt. In het voorjaar, wanneer u weer vaker in de tuin werkt, op een bewolkte zomerdag, maar ook tijdens het winterklaar maken van de tuin en zelfs in de winter.

Coniferen planten per meter

Heeft u een nieuwe woning en start u met uw tuinaanleg? Of gaat u de tuin opnieuw herindelen en wilt u gaan werken met een coniferenhaag? Met een kant-en-klare coniferenhaag Levensboom Brabant, maakt u letterlijk meters. Coniferen zijn snelle groeiers, maar Coniferen planten wanneer u dat wilt, in elk seizoen (vorst uitgesloten) met direct een metershoog resultaat dat zorgt voor privacy, kan een prettige optie zijn. Onze haagelementen bevatten drie coniferen per meter, ook het aanbevolen aantal wanneer u losse coniferen wilt planten voor een haag, en zijn al mooi in model gesnoeid. Ze groeien na een korte tijd nog meer naar elkaar toe zodat u in no time een zeer compacte haag heeft. Om deze mooi te houden volstaat het om de haag twee maal per jaar te snoeien. Voor losse coniferen geldt hetzelfde als voor onze coniferen in haagelementen. Ook losse coniferen laten zich planten wanneer u dat wilt. Zelfs in de zomer. Uiteraard moet u dan wel zorgen voor voldoende water. U begrijpt inmiddels waarschijnlijk waarom we fan zijn van coniferen. Al onze coniferen kweken we dan ook zelf. Zo houden we de prijzen scherp en weten we zeker dat u kwalitatief zeer goede coniferen koopt. Tip: Laat uw coniferen aan de bovenzijde ongesnoeid tot ze de gewenste hoogte hebben. Lange zijscheuten kunt u wel knippen, mits u niet tot het hout gaat. Coniferen planten wanneer u wilt gaat prima, maar snoeien tot op het hout stopt de groei.

Ons assortiment coniferen