Swipe to the right
Welke soorten coniferen zijn er allemaal?

Welke soorten coniferen zijn er allemaal?

2018-12-12 | Hans

Een conifeer is een plant die zeer geschikt is als erfafscheiding. Zo’n haag zorgt voor veel privacy in de tuin. In Nederland kennen we veel verschillende soorten coniferen. De verschillende soorten variëren in structuur, dichtheid en kleur. Uiteenlopend van lichtgroen, donkergroen tot blauw. Welke soorten coniferen zijn er allemaal?

Over de conifeer

Coniferen zijn mooie blikvangers in de tuin. Zowel in de zomer als in de winter blijven ze mooi van kleur. De conifeer is namelijk een wintergroene plant. Door de goede dichtheid en de groeisnelheid biedt deze naaldboom veel privacy. De conifeer mag dan wel een naaldboom zijn, de naalden van deze heester prikken niet. Dit komt door de zacht afgeronde puntjes op de geschubde naalden. Een ander voordeel van de conifeer is dat de plant geen giftige bessen afgeeft. Dit maakt de plant heel geschikt als u kleine kinderen of huisdieren heeft.

Soorten coniferen

Coniferen zijn er in verschillende soorten en maten. Wij laten u zien welke coniferen soorten er allemaal zijn.

Populaire coniferen soort: Thuja

Een van de populairste soorten coniferen is de Thuja. Deze haagplant wordt ook wel de Levensboom genoemd. Een Thuja-haag brengt veel privacy en beschutting in de tuin. Ze zijn er in verschillende varianten. Elke variant heeft een unieke kleur en daarnaast zijn ze allemaal groenblijvend in de winter. Zowel de Levensboom Brabant, Levensboom Smaragd en de Levensboom Martin.

Thuja varianten

De meest gebruikte Thuja-variant is de Levensboom Brabant. De plant heeft prachtige groen-winterbronzen twijgen en is ideaal als erfafscheiding. Het verschil met de Thuja Smaragd is de structuur van de naalden en de groeisnelheid. De Thuja Smaragd groei minder snel dan de andere Thuja varianten en de structuur van de twijgen is een stuk fijner. Ten slotte hebben we nog de Thuja Martin. Deze plant heeft een donkere uitstraling en geeft vruchten die er uitzien als kleine kegeltjes. Het is een compacte haag die relatief snel groeit en weinig water nodig heeft.

Cipres

Wilt u een haag die net even anders is dan andere hagen? Dan is de Californische Cipres een geschikte haag. Kenmerkend aan de Californische Cipres is de aangename geur en de bijzondere kleur van de plant. Zowel de Gele Californische Cipres en de Blauwe Californische Cipres vallen op door hun bijzondere kleur en structuur. Daarnaast hebben we nog de Leylandii conifeer. Dit is een kruising tussen twee cipressen, namelijk de Cupressus en de Chamaecyparis. De Leylandii heeft stevige, geelgroene bladeren en groeit zeer hard. De plant is geschikt als schutting of omheining van de tuin.

Onderstaand ziet u een greep uit ons assortiment coniferen:

 1. Gele Californische Cipres
  Gele Californische Cipres
  Chamaecyparis lawsoniana 'Ivonne'
  Dichtheid
  volledig blikdicht
  Groeisnelheid
  20-40 cm per jaar
  Verzorging
  weinig onderhoud
  Water
  gemiddeld water
  € 0,00
 2. Levensboom 'Martin'
  Levensboom 'Martin'
  Thuja plicata 'Martin'
  Dichtheid
  volledig blikdicht
  Groeisnelheid
  20-40 cm per jaar
  Verzorging
  weinig onderhoud
  Water
  gemiddeld water
  € 0,00
 3. 'Leylandii' Coniferen
  'Leylandii' Coniferen
  Cupressocyparis 'Leylandii'
  Dichtheid
  volledig blikdicht
  Groeisnelheid
  40-60 cm per jaar
  Water
  weinig water
  € 0,00