Mooiste haagplanten voor de komende lente

Dit zijn de mooiste haagplanten voor de komende lente

24 februari 2020 | Hans

Bent u van plan om een haag te gaan planten komende lente en vraagt u zich af welke haagplanten het mooist zijn? Dit is uiteraard een onderwerp, maar we kunnen wel heel goed objectief beoordelen op een aantal punten, zoals en een volle groene kleur. Bovendien kunnen we aan de hand van de meest populaire haagplanten een goede inschatting maken over wat de gemiddelde haagkoper mooi vindt. Omdat de lente weer voor de deur staat, staan we even stil bij de mooiste hagen die u dit jaar kunt planten. In dit blog passeren enkele van onze favorieten en de absolute favorieten van onze klanten.

Mooiste haagplant: de verschillende lauriersoorten

We hebben in ons assortiment een uitgebreid aanbod van verschillende lauriersoorten. Dat is niet zonder reden, want deze haagplanten staan bekend om de zeer sterke eigenschappen. Vorst van schaduw krijgt een laurierhaag niet klein. Sterker nog, ze zijn wintergroen. Een haag die het hele jaar voor beschutting zorgt, is een haag die zijn taak goed uitvoert. Omdat we veel verschillende lauriersoorten in ons assortiment hebben, is het lastig om te zeggen welke soort het mooist is. U zult veel van onze lauriersoorten tegenkomen in particuliere tuinen, omdat ze zo eenvoudig te onderhouden zijn. U kunt bij ons bijvoorbeeld een Portugese laurier of een laurier Rotundifolia bestellen , dit zijn twee haagsoorten die in iedere tuin passen.

Stevige competitie

De competitie is stevig op het gebied van haagplanten. Hoewel de lauriersoorten bij de oorspronkelijke haagplanten horen, zijn ze zeker niet de enige haagplanten die gretig aftrek vinden. Taxushagen, zoals de taxus Baccata en de taxus media Hicksii, bepalen al jaren het straatbeeld met hun groene naalden en rode bessen in het najaar. Deze planten zijn vooral omdat populair ze eenvoudig te snoeien zijn. Haast iedere vorm is mogelijk. Andere haagsoorten die we ook graag zien, zijn de coniferenhagen. Net als de taxushaag laat een haag van coniferen zich heel snoeien zonder aan te verminderen. Van smaragdgroene tot donkergroene hagen, met een coniferenhaag kiest u altijd voor een haag die bij u past.

Over smaak valt niet te twisten

Zoals we in de eerste alinea al aangaven: de bovenstaande selectie is gebaseerd op onze voorkeur en de populariteit van de verschillende haagsoorten. Hiermee kunnen vrij bepalen welke haagsoorten als mooi beschouwd worden, maar een eenduidige keuze kunnen we niet maken. Uiteindelijk is uw smaak doorslaggevend, wij geven slechts het een voorzetje.