De mooiste herfstbloeiers op een rij

De mooiste herfstbloeiers op een rij

26 oktober 2022 | Hans

Herfst is een prachtige tijd van het jaar, met de mooie herfstkleuren van de bladeren en de geur van kruiden in de lucht. Het is ook een geweldige tijd om te planten, want er zijn veel mooie herfstbloeiers die uw tuin kleur geven.

De mooiste herfstbloeiers

Als u op zoek bent naar mooie herfstbloeiers, dan kunt u kiezen uit veel verschillende soorten. Sommige mensen houden ervan om bloemen te planten die bij de herfstkleuren passen, zoals rode en oranje bloemen. Anderen houden meer van bloemen of planten die in het najaar bloeien, zoals chrysanten en asters. Er zijn ook veel mooie bloemen die uw tuin in het najaar kleur geven, maar die niet bij de herfstkleuren passen, zoals roze of paarse bloemen. Kies dus eerst welke soort bloemen u graag wilt planten voordat u naar de tuincentrum gaat.

Haagplanten gebruiken als herfstbloeiers

Een andere goede optie is om haagplanten te gebruiken als herfstbloeiers. Hagen en heggen staan er over het algemeen nog prima bij in het naseizoen. Ook geven ze wat extra leven en groen in de herfst, wanneer de loofbomen en andere struiken en bloemen misschien hun blaadjes verliezen.

De rode beukenhaag

Een prachtig voorbeeld is de rode beukenhaag. Deze prachtige haag heeft een dieprode kleur in de bladeren die langzaam overgaat naar oranje in de herfst.

De haagbeuk

Een ander goed voorbeeld voor een plant die er in de herfst nog mooi bijstaat is de haagbeuk. Deze plant verliest in de winter zijn bladeren, maar staat in de herfst nog vol groen blad.

Heesterganzerik

Ook de heesterganzerik is een kleurige toevoeging aan iedere tuin die in de herfst nog mooie kleuren vasthoud. Bij deze haag vallen de bladeren en besjes er wel af in de winter, maar de plant doet het prima met wintertemperaturen en zal in het voorjaar weer opbloeien.

Sneeuwbal

Als we het over planten hebben die er in de herfst of zelfs de winter nog prachtig uitzien dan kunnen we natuurlijk de sneeuwbal niet vergeten. Deze plant bloeit nog volop in de herfst en winter met prachtige witte bloemetjes die uit roze knopjes tevoorschijn komen. Deze plant is onze absolute favoriet als u een herfstbloeier wilt hebben die het tot in de winter goed blijft doen!

Beste tijd om te planten

De beste tijd om te planten is afhankelijk van welke soort bloemen u wilt planten. Sommige bloemen moeten in het voorjaar geplant worden, andere in het najaar. Chrysanten en asters bijvoorbeeld, moeten in het voorjaar geplant worden, want dan bloeien ze in het najaar. Rozen en hortensia’s daarentegen moet u in het najaar planten, want dan bloeien ze in het voorjaar. Bij elk type haag beschrijven we uitgebreid de beste planttijd, plantafstand en vermelden we overige bijzonderheden, mits deze er zijn.

Uw tuin herfstklaar maken

Naast het kiezen van de juiste bloemen is het ook belangrijk om uw tuin goed te onderhouden als u wilt dat hij mooi blijft in de herfst. Haal alle droge en dode bladeren weg en snoei de struiken en bomen terug. Zo blijft er genoeg licht en lucht binnenkomen en kan uw tuin optimaal blijven groeien. Als u dit doet, zal uw tuin er ook in de winter prachtig uitzien!

Onze favoriete herfstbloeiers