groene wand hoeft niet lang te duren

Een groene wand hoeft niet lang te duren

3 oktober 2017 | Hans

Een kant-en-klaar haag wil zeggen dat de haag een compleet ontwikkeld wortelgestel, een grotere plant en meer blad heeft dan losse haagplanten. Hierdoor heb je meteen een volledig ontwikkelde heg in je tuin staan en hoef je niet jaren te wachten tot dat de haag groot genoeg is.

Wanneer en hoe te planten?

Bij ons kun je het hele jaar door kant-en-klaar haagplanten bestellen en in je tuin planten. Wij raden je wel aan om niet te planten tijdens vorstperiodes. Planten gaat als volgt in z’n werk. Om te beginnen graaf je een gat op de maat van je kant-en-klaar haag. Hierin plant je de haagplanten met wortels en al. Bedek de wortels met aarde en zorg dat de haag goed recht staat. Als laatste geef je de planten goed water.

Hoe houd je een nieuwe haag mooi groen?

Om de kant-en-klaar haag mooi te houden, moet deze gesnoeid worden. De beste tijd voor het snoeien van de meeste hagen is mei – juni en augustus – september. De gouden snoeitip van onze specialisten: de meeste haagplanten kun je het beste net voor of net na de langste dag van het jaar in de avond snoeien. Geef je nieuwe haagplanten verder op tijd voldoende water en geniet van je nieuwe groene wand en rust in je tuin!