vuurdoorn-red-column-haag

Groenblijvende struik met rode bessen

21 november 2018 | Hans

Groenblijvende struik met rode bessen

Tijdens de winter houden veel planten een winterslaap. Na het lente-, zomer- en herfstseizoen krijgen ze de kans om tot rust te komen. Veel planten laten in de herfst hun bladeren vallen, zodat ze de koude winter kunnen overleven. Hierdoor kan de tuin een beetje kaal worden. Om te voorkomen dat de tuin kaal wordt, maakt u gebruik van wintergroene planten. Dit zijn planten die het gehele jaar door blad en kleur behouden. De bladeren blijven dus groen gedurende de hele winter. Zo’n wintergroene plant is ideaal als u ook in de winter wilt genieten van privacy en beschutting. En niet minder belangrijk: de tuin ziet er in de winter een stuk groener uit. Wilt u de tuin extra levendig maken? Denk dan eens na over een groenblijvende struik met rode bessen. Met zo’n kleurrijke plant is uw tuin nooit meer saai tijdens de winter.

Waarom een groenblijvende struik met rode bessen?

Een groenblijvende struik met rode bessen brengt leven in uw tuin. De heester is bestand tegen strenge winters. De winter doet ‘m juist goed. Wanneer de rest van de tuin groen is of misschien helemaal geen bladeren heeft, kleurt deze struik juist mooi rood. De rode besjes ontstaan in het najaar, na de bloeiperiode. Met een beetje geluk kun je hier de hele winter van genieten. En goed nieuws voor vogelliefhebbers: deze groenblijvende struik met rode bessen trekt vogels aan. Wees dus niet verbaasd als u in de winter opeens gezelschap in de tuin heeft.

Het uitkiezen van een struik

Heeft u interesse in een groenblijvende struik met rode bessen, maar weet u niet precies welke struiken geschikt zijn? Hieronder benoemen we drie heesters die in het najaar versierd zijn met rode bessen.

Vuurdoorn Red Column

De vuurdoorn Red Column staat bekend om de grote trossen rode bessen die in het najaar aan de plant verschijnen. Wilt u verzekerd zijn van veel rode bessen in de herfst? Met de vuurdoorn in de tuin gebeurt dit gegarandeerd. De plant heeft weinig onderhoud nodig en is op meerdere plekken in de tuin te plaatsen. In de zon, schaduw of halfschaduw.

Hulst Alaska

De Hulst Alaska is een haag met glanzende groene bladeren. Deze bladeren zijn stekelig, wat de hulst perfect maakt om ongewenst bezoek uit de tuin te houden. Door de ondoordringbaarheid van de plant werkt deze zelfs inbraakwerend. De Hulst is niet alleen praktisch. Na de bloeiperiode - in de herfst - groeien er rode bessen aan deze struik. Naast de voordelen van weinig inkijk, geniet je tijdens de winter dus ook van kleur.

Olijfwilg

De Olijfwilg is een struik met een open structuur. Een interessante keuze als uw haag niet helemaal dicht hoeft te zijn. De rode bessen verschijnen in de herfst, na de bloeiperiode. De bessen steken prachtig af tegen de grote zilvergroene bladeren van de struik. Het is een snelle groeier en de plant kan goed tegen een stootje. Of u nu een moderne of een klassieke tuin hebt, de olijfwilg past in elk type tuin.