haag_in_de_voortuin_1

Welke haag is geschikt voor de voortuin?

28 februari 2019 | Hans

De voortuin is het visitekaartje van uw huis. Het is het eerste wat mensen zien als ze langs uw huis lopen. Elke tuinliefhebber vindt het dan ook blij als de voortuin er goed bij ligt. Vaak is de voortuin een mooie mix van wintervaste en wintergroene planten. Bij de liefhebber staan er hier en daar wat eenjarige bloeiers tussen. Het nadeel van eenjarige planten is echter dat u er elk jaar weer werk aan heeft. Van vaste planten kunt u elk jaar weer opnieuw genieten. Ook de haag in de voortuin valt onder de categorie 'vaste planten'. Welke haag is geschikt voor de voortuin?

Haag voor de voortuin

Als haag voor in de voortuin zijn er meerdere opties. Welke haag het meest geschikt is voor u, hangt volledig af van uw wensen. U kunt uzelf bijvoorbeeld de vraag stellen 'Hoeveel onderhoud wil ik aan mijn haag uitschakelen?'. Maar ook 'Moeten de bladeren van de haag ook in de winter groen blijven?'. Wat uw wensen ook zijn, bij Haag-Heg is er altijd wel een geschikte haag voor u bij. We hebben namelijk een ruim assortiment aan vaste planten. We hebben een aantal populaire hagen voor de voortuin op een rijtje gezet:

Portugese Laurier

Een populaire haag voor de voortuin is de Portugese Laurier . Deze haagplant is onderdeel van de Laurierfamilie en is te herkennen aan zijn donkergroene bladeren en hoge tonen. Het fijne aan de Portugese Laurier is dat hij gemakkelijk smal blijft. Dit maakt het een ideale haag voor de voortuin. Ook voor een kleinere tuin is het een handige struik. Hij neemt namelijk niet veel ruimte in beslag.

Taxus

Bent u een liefhebber van naaldstruiken? Dan is de taxus een goede keuze als haag voor de voortuin. De Taxus heeft donkergroene naalden met een zeer hoge stand. Hierdoor biedt de struik veel privacy en beschutting. De haag is gemakkelijk te onderhouden en zeer geschikt voor een onderhoudsvriendelijke tuin. Het is een fijne plant om te gebruiken als groene erfafscheiding.

Liguster

Een struik die we in dit rijtje zeker niet moeten vergeten is de Liguster . Vooral als u liefhebber bent van een strakke haag, is de Liguster een uitstekende keuze. De struik is te herkennen aan de dichte begroeiing. Heeft u net een nieuwe tuin aangelegd en wilt u snel genieten van privacy en beschutting? Dan is de haagliguster misschien iets voor u. Deze struik groeit snel, waardoor u binnen de kortste tijd een volle haag in de tuin hebt. Naast de bovenstaande struiken hebben we bij Haag-Heg nog meer geschikte haagplanten voor de voortuin in het assortiment.

Onderstaand vind je een greep uit ons assortiment: