haag_voor_vogels

Breng leven in de tuin: haag voor vogels

13 februari 2019 | Hans

Vogels in de tuin: menig tuinliefhebber is er dol op! Fluitende vogels brengen veel leven in uw tuin. Ze vliegen van struik naar struik en als u geluk heeft bouwen ze zelfs een nestje in uw tuin. Het leuke hieraan is dat u in het voorjaar geniet van broedende vogels in de tuin. Zo kunt u de ontwikkeling van kleine vogelkuikentjes helemaal zelf volgen. Als dat geen ontspanning is! Wist u dat uw vogels zijn aangetrokken? In dit artikel lees je meer over hagen voor vogels.

Haag voor vogels

De behoeften van vogels per jaargetijde. In de winter komen vogels vooral langs voor voedsel, terwijl ze in het voorjaar juist op zoek zijn naar een fijne broedplek. In de lente (en soms zelfs eerder) gaan vogels op zoek naar een extra plek op de broeden. De voorkeur gaat hierbij meestal uit naar een haag. Bent u op zoek naar een haag voor vogels? Hieronder leest u welke hagen geschikt zijn om vogels aan te trekken:

Vuurdoorn Rode Zuil

De Vuurdoorn trekt vogels aan gedurende alle jaargetijde. In de herfst is deze struik ontzettend populair bij vogels, omdat hij vol hangt met rode besjes. Vogels vinden deze besjes heerlijk! In de herfst is de Vuurdoorn een fijne broedplek voor vogels. Ze bouwen er graag een nestje in.

Hulst (Ilex)

Een andere vogelvriendelijke plant is de Hulst (Ilex) . De struik is te herkennen aan zijn donkergroene, leerachtige bladeren met scherpe tanden. De struik is zeer geschikt voor vogels omdat het ze een veilig thuis biedt. De scherpe bladeren zorgen namelijk voor veel bescherming. Ook deze struik geeft in het najaar besjes waar vele vogels op af komen.

Taxus

Ook de Taxus is bij vogels een geliefde haag om zich te nestelen. Het is een stevige haag, waarin ze gemakkelijk een nestje kunnen bouwen. De struik kenmerkt zich door de donkergroene naalden, waaraan in de herfst rode besjes verschijnen. Vogels komen hier graag op af. Bij het snoeien van de struik is het belangrijk om op eventuele nestjes te letten. U wilt de vogels in uw tuin natuurlijk niet van hun huis beroven.

Assortiment hagen voor vogels?

De hierboven genoemde planten zijn slechts een deel van onze hagen voor vogels. In de webshop van Haag-Heg vindt u meerdere hagen die aangetrokken zijn. Bent u benieuwd? Hieronder vindt u een greep uit ons uitgebreid assortiment: