Kerstverlichting in de tuin

Kerstverlichting in de tuin

22 november 2022 | Hans

Wanneer de dagen korter worden en de temperaturen dalen, is het tijd om de tuin winterklaar te maken. Eén van de manieren om uw tuin winterklaar te maken, is door er een gezellige sfeer te creëren met kerstverlichting. Kerstverlichting in de tuin geeft niet alleen extra sfeer, maar zorgt er ook voor dat uw tuin ‘s avonds en ‘s nachts goed verlicht is. Bovendien is het ook nog eens erg gemakkelijk om aan te leggen! In deze blog leest u alles over kerstverlichting in de tuin.

Waterbestendige kerstverlichting in de tuin 

Wanneer u kerstverlichting in de tuin wilt aanleggen, is het belangrijk dat u kiest voor verlichting die tegen weer en wind kan. U wilt natuurlijk niet dat uw verlichting na één keer regen al kapot gaat! Gelukkig zijn er steeds meer soorten kerstverlichting op de markt die speciaal ontworpen zijn voor buitengebruik. Zoek dus altijd naar lampjes of verlichting die aangeeft dat ze geschikt zijn voor buiten. Op die manier weet u zeker dat ze lang meegaan, ook als het weer wat minder is.

Wat ook belangrijk is om op te letten, is dat u kiest voor verlichting die parallel bedraad is. Dit zorgt ervoor dat als er toch een lampje kapotgaat de rest van uw verlichting nog blijft werken.

LED lampjes in alle kleuren

In het najaar is er een groot aanbod aan verschillende soorten planten. Dit komt doordat veel tuincentra en tuinzaken hun voorraad aanpassen aan de seizoenen. Het is dus een goede tijd om uw tuin aan te passen of te veranderen. Zo hebben de nieuwe planten de rest van het jaar nog tijd om te wennen aan hun nieuwe plekje.

Licht in de donkere dagen

Wanneer u planten koopt, moet u altijd kijken of ze in het najaar geplant kunnen worden. Niet elke soort kan dat immers aan. Over het algemeen kunt u alle bloembollen in het najaar planten. Denk hierbij aan tulpen, hyacint en narcissen. Ook verschillende groentesoorten kunt u in het najaar planten. U plukt dan de productie van de volgende zomer, zoals bijvoorbeeld wortel, erwt of biet. Plant hierbij wel altijd op tijd, want sommige soorten groentes moet u maanden van tevoren plukken. Kijk dus altijd na hoeveel tijd er verstrijkt voordat de groente oogstbaar is en plan uw aankoop daarna.

Helemaal in de kerststemming?

In het najaar is er veel werk te verzetten in de tuin. Denk bijvoorbeeld aan het oogsten van groentes en fruit, maar ook aan het snoeien van bomen en struiken. Het is daarnaast een goede tijd om borders toe te voegen of te veranderen. Als u meer informatie nodig heeft over tuinieren in het najaar, kunt u terecht bij een tuincentrum of tuinzaak in uw buurt.