laurier_als_kant_en_klaar_haag

Is de Laurier verkrijgbaar als kant en klaar haag?

23 mei 2019 | Hans

Het is volop lente en de natuur staat er prachtig bij. Vrijwel alle planten kleuren groen en staan mooi in bloei. De temperaturen lopen langzamerhand op, waardoor steeds meer mensen buiten in de tuin te vinden zijn. Op zaterdagmiddag zijn we in de tuin te vinden en 's avonds wordt de barbecue weer eens voor de dag gehaald. Voor veel mensen is dit dé ultieme manier om van het weekend te genieten. Maar wat als je nog geen beschutting in de tuin hebt en de hele buurt kan meegenieten? Dat maakt het toch iets minder ontspannen. Een kant en klaar haag kan ik dit geval een oplossing zijn. Met zo'n haag heeft u snel voldoende beschutting in de tuin. Is de Laurier verkrijgbaar als kant en klaar haag?

Kant en klare Laurier haag

Bij Haag-Heg bieden we diverse kant en klaar hagen aan, zoals bijvoorbeeld de Taxus, Hulst en de Levensboom. Maar ook de Laurier is verkrijgbaar als kant en klaar haag. In verschillende varianten zelfs! Daarnaast zijn onze kant en klare haagelementen  niet alleen verkrijgbaar in verschillende haagsoorten, maar ook in verschillende groottes. Zo hebben we naast de reguliere maat ook grote haagelementen . Deze zijn hoger en breder dan de standaardmaat en dit blijft je er niet meer beschutting mee.

Verschillende kant en klare Laurier hagen

Zoals hierboven al las zijn er verschillende kant en klare Laurier hagen. Benieuwd welke dat zijn? Hieronder lichten we ze uit:

Laurier Rotundifolia

Een van de meest voorkomende Lauriersoorten in ons land is de Laurier Rotundifolia , ook wel de Prunus Laurocerasus Rotundifolia genoemd. U hoeft maar een willekeurige Nederlandse straat in te lopen en u komt deze struik tegen. Het is dan ook niet voor niets zo dat deze Laurier als kant en klaar haag verkrijgbaar is. Het fijne aan deze plant is dat u weinig last heeft van inkijk. De bladeren hebben een hoge door de hoge groeisnelheid vormt deze Laurier al snel een mooie, volle haag of heg.

Portugese Laurier

Ook de Portugese Laurier is verkrijgbaar als kant en klaar haag. Deze struik wordt ook wel de Prunus Lusitanica Angustifolia en is te herkennen aan zijn kleine, donkergroene bladeren. Net als de andere struiken binnen de Laurierfamilie is ook deze variant wintervast. Met andere woorden: de struik kan goed tegen vorst, waardoor u elk jaar weer van deze struik geniet. Ook leuk: in de lente groeien er mooie, witte bloemetjes aan de struik. Dat geeft een speels effect aan uw tuin!

Nog meer kant en klaar hagen?

Bent u benieuwd welke struiken we naast de Laurier nog meer als kant en klaar haag aanbieden? Wanneer u hieronder doorklikt ziet u precies welke kant en klaar hagen op dit moment verkrijgbaar zijn: