Hoeveel_liguster_planten_per_meter

Hoeveel liguster planten per meter?

16 april 2018 | Hans

De liguster is een haagsoort die veel wordt toegepast in onze omgeving. Het is een zeer populaire plant. De liguster heeft een groen blad en in de zomer staat deze plant in bloei. Bij extreme winters verliest de liguster zijn blad, maar over het algemeen blijven ze gedurende de meeste winters groen. Mocht de winter zo kil zijn dat uw liguster kaal wordt, dan hoeft u niet te schrikken: de bladeren groeien in het voorjaar weer in topconditie terug! Het is immers een redelijk compacte haag, mits deze in de juiste hoeveelheid is geplant. Maar hoeveel liguster dient men te planten per meter?

Hoeveel liguster planten per meter? Bepaal de soort!

Wij bieden meerdere soorten liguster aan. De Liguster Atrovirens (Ligustrum vulgare Atrovirens) staat ook wel bekend als de ‘standaard’ liguster door zijn eenvoudigheid. Het is een haag die snel groeit en zorgt voor een compact geheel door zijn dichte hoeveelheid tak en blad. De Liguster Ovalifolium (Ligustrum Ovalifolium) en de Liguster Ovaliforium Aureum (Ligustrum Ovalifolium Aurum) zijn tevems snelle groeiers die u verzekeren van optimale beschutting. De Aurum is makkelijk te onderscheiden van zijn broertjes. Deze liguster heeft namelijk gele rand om zijn blad die hem net een beetje anders maakt en voor een extra kleur in de tuin zorgt. Voor een optimale dichtheid van de liguster dienen genoeg hagen in de grond te staan. Hoeveel liguster planten we per meter?

Dit is hoeveel liguster we planten per meter

Bij het planten van een ligusterhaag is het van belang om de juiste hoeveelheid afstand tussen de losse haagjes aan te houden. Door de planten genoeg ruimte te geven geeft u ze de kans om zich snel te ontwikkelen tot mooie volle hagen. Hoeveel ligusters u dient te planten per meter hangt af van het type liguster en/of de afmetingen. De Liguster Ovalifolium bieden wij in de lengtes 100-125cm, 125-150cm, 150-175cm en 175-200cm. Bij dit type liguster is de aanbevolen plantafstand bij de kleinere afmetingen vier stuks per strekkende meter. Bij de maten heeft u aan drie stuks per meter. De Aurum daarentegen hebben wij in twee lengtes met kluit: 125-150cm en 150-175cm. Bij beide geldt de aanbeveling drie liguster planten per meter. Ons aanbod van de Atrovirens strekt van 100-125cm tot 225-250cm. Bij deze geldt een plantafstand van vier stuks per strekkende meter voor de kleine maatjes. De grootste Atrovirens heeft zelfs genoeg aan 1,5 plant per strekkende meter.

Bestel bij ons uw ligusters