mooie_vaste_planten

Tuin-inspiratie: mooie vaste planten

8 maart 2019 | Hans

De tuin is de perfecte plek om uw creativiteit los te laten. De mogelijkheden voor het inrichten van een tuin zijn eindeloos. En het leuke is: u kunt er ieder jaar weer wijzigingen in aanbrengen. Als echte tuinliefhebber is de tuin nooit écht helemaal af. Er is altijd wel ruimte voor mooie vaste planten of eenjarige bloeiers. In dit artikel geven we tuin-inspiratie en delen we een aantal mooie vaste planten met u. Zo kunt u straks weer aan de slag met nieuwe ideeën voor de tuin.

Mooie vaste planten

Het begrip 'mooie vaste planten' is natuurlijk nogal ras. Er zijn ontzettend veel vaste planten. Bij Haag-Heg zijn wij specialist op dit gebied. Alle struiken in ons assortiment zijn zowel wintervast als winterhard. Om toch onderscheid te kunnen maken hebben we in dit artikel een aantal mooie vaste planten uitgelicht: 

Beverboom (Magnolia)

Een van de meest opvallende vaste planten uit ons assortiment is de Beverboom , ook wel Magnolia of Valse Tulpenboom genoemd. De struik is te herkennen aan zijn bijzondere wit-roze bloemen. Deze bloemen zien er niet alleen mooi uit, maar ze ruiken ook nog eens heerlijk. De Magnolia is een lentebloeier met een open structuur en kan een hoogte van drie tot vier meter bereiken.

Rododendron

De Rhododendron is een van de meest populaire struiken in ons land. Al vroeg in het voorjaar bloeit hij uitbundig. De opvallend gekleurde bloemen zijn echte eyecatchers in de tuin. Waar andere planten nog niet in bloei staan, staat deze vroege voorjaarsbloeier al te stralen. De Rhododendron wordt veel gebruikt als haagplant, maar is ook prachtig als solitaire plant in de tuin.

Hulst Heckenstar

Een iets minder bekende (maar zeker niet minder mooie) vaste plant is de Hulst Heckenstar . Deze struik is te herkennen aan de opvallende felrode bessen die in de herfst aan de takken verschijnen. Het is een herfstbloeier die het prima doet met weinig water. Het is een zeer winterharde plant, die weinig onderhoud nodig heeft. Om het model van de Hulst Heckenstar mooie te houden, snoeit u hem in het voorjaar en in het najaar.

Een uitgebreid assortiment

Bent u benieuwd welke mooie vaste planten we niet meer in ons assortiment hebben? Bekijk onze uitgebreide webshop. Tevens vindt u hieronder een greep uit ons uitgebreid assortiment uitgebreide planten: