Natuurlijke_groene_tuinafscheiding

Natuurlijke groene tuinafscheiding

29 maart 2018 | Hans

Als tuinomsluiting heeft u een aantal opties, variërend van hout tot steen en van metaal of kunsttof tot een natuurlijke groene tuinafscheiding. En dan kunt u ook nog kiezen voor een combinatie van verschillende materialen, een natuurlijke groene tuinafscheiding gecombineerd met vast, niet groeiend en bloeiend materiaal. De mogelijkheden zijn eindeloos. Wat betreft natuurlijke groene tuinafscheiding helpt Haag-Heg u graag op weg. Al onze planten zijn geschikt als natuurlijke groene tuinafscheiding of zijn solitair te plaatsen. Wat ze gemeen hebben is dat ze met veel liefde en passie een gezonde en kwalitatief hoogwaardige start krijgen in onze eigen kwekerij.

Natuurlijke groene tuinafscheiding… Wat is geschikt voor mijn tuin?

Welke natuurlijke groen tuinafscheiding geschikt is voor uw tuin hangt af van de standplaats, de grondsoort, het doel van de tuinafscheiding en uiteraard uw persoonlijke voorkeur. Grofweg is onze assortiment natuurlijke groene tuinafscheiding onder te verdelen in snelgroeiers en langzaamgroeiers en in hagen die ’s winters groen blijven en in bladverliezende planten.

Natuurlijke groene tuinafscheiding bladverliezend

De Haagbeuk (Carpinus betulus), niet te verwarren met de Groene Beuk die in de winter uw heg siert met decoratief bruin blad, laat in de herfst zijn blad los. De plant verdraagt zowel zon, schaduw als halfschaduw en is helemaal tevreden als u zorgt voor vochtige grond. In het voorjaar ziet u jong blad en bloemen verschijnen. Na de bloei, tussen mei en september kunt u de haag snoeien. Ook onze Liguster soorten; Liguster Ovalifolium, Ligustrum vulgare Atrovirens en Liguster ovalifolium Aureum zorgen in de zomermaanden voor een natuurlijke groene tuinafscheiding, maar verliezen in de herfst hun blad. Het zijn echte snelgroeiers (30 cm per jaar) die ook nog eens tevreden zijn op elke grondsoort en prima gedijen bij zon, halfzon of schaduw.

Natuurlijke groene tuinafscheiding wintergroen

Wilt u liever het hele jaar rond genieten van een natuurlijke groene tuinafscheiding met een dik bladerdek dat ook de wintertuin kleur geeft? Coniferen zijn de meest bekende groenblijvers. Ze groeien snel, tot 50 cm per jaar, en zolang u ze niet tot op het hout terugsnoeit behoudt de plant zijn groene schubachtige bladeren. Hulst, waaronder in ons assortiment Japanse hulst (Ilex Crenata), Hulst Alaska (Ilex aquifolium Alaska), Hulst Heckenpracht (Ilex meserveae Heckenpracht), Hulst Heckenstar ( Ilex meserveae Heckenstar) en Hulst Heckenfee (Ilex meserveae Heckenfee) heeft glanzend groen blad, in de winter aangevuld met rode bessen. Hulst is goed bestand tegen winterkou en de lentebloeiers vragen weinig water en weinig onderhoud; twee maal per jaar snoeien volstaat. Voor een iets minder dichte natuurlijke groene tuinafscheiding is de Rhododendron, zoals de lila- bloemige Rhododendron Catawbiense Boursalt of de wit-bloemige Rhododendron Cunningham's White een goede keus. Zeker wanneer deze de ruimte krijgt en de plant zich kan ontwikkelen tot een minde dichte, maar niet te min imposante natuurlijke groen tuinafscheiding. Bent u iemand die houdt van een natuurlijke groen tuinafscheiding in combinatie met prachtige witte bloemen, dan verdiend de Sneeuwbal (Viburnum tinus) absoluut een plaatje in uw tuin. Deze sierlijke haag met donkergroene en wintergroene bladeren dankt zijn naam aan het feit dat hij in de winter prachtige witte bloemen draagt die ontspringen uit roze knoppen, die weer iets later zwartblauw bessen worden. In de winter trekt dit vogels naar uw tuin. In de zomer is de Sneeuwbal favoriet bij vlinders. Een prachtige extraatje waar alleen een natuurlijke groen tuinafscheiding voor kan zorgen.