potplanten_buiten_winterhard

Winterharde potplanten voor buiten

13 december 2018 | Hans

De herfst is inmiddels bijna voorbij en de winter is in aantocht. Veel bomen en planten verliezen hun bladeren. Toch is dit niet voor iedere plant zo! Verschillende planten blijven de hele winter mooi groen. Wintergroene planten noemen we dit. Veel mensen vinden dat de tuin er in de winter saai uit ziet. Toch hoeft dit niet altijd zo te zijn. Terwijl u de tuin ’s zomers opleukt met mooie bloemen in een pot, kunt u dit in de winter ook doen met winterharde potplanten voor buiten. Erg leuk om uw tuin mee op te fleuren in de winter. Welke potplanten voor buiten zijn winterhard?

Potplanten buiten winterhard

In principe kun je alle planten op onze site gebruiken als potplant. Ook alle planten die wij aanbieden zijn winterhard. Toch zijn er planten die geschikter zijn als potplant dan andere planten. Dit heeft onder meer te maken met de groeisnelheid van de plant en de vorm. En of je de vorm van de plant makkelijk kan behouden. We hebben een aantal geschikte winterharde potplanten voor buiten op een rijtje gezet:

Sneeuwbal

De Sneeuwbal (Viburnum Tinus) is een plant met een speels karakter. Het is geen strakke haagplant en daarom is de plant uiterst geschikt als potplant voor buiten. De winterharde plant is erg veelzijdig. In de lente geeft de plant mooie witte bloemen, terwijl je in de herfst kunt genieten van mooie zwartblauwe besjes. Naast winterhard is de Viburnum ook wintergroen. Dat wil zeggen dat de bladeren van de plant de hele winter mooi groen blijven.

Hulst

De Hulst (Ilex) is te herkennen aan de donkergroene, leerachtige bladeren met scherpe tanden. De plant wordt niet al te breed en is daarom de uitstekende winterharde potplant voor buiten. De plant is gemakkelijk te onderhouden. Eens per jaar snoeien is namelijk voldoende. Sommige Hulst planten geven in de herfst mooie rode besjes. Dit is afhankelijk van het type.

Laurier

De Laurier (Prunus) is een veelgebruikte haagplant. Toch kan de plant ook prachtig tot zijn recht komen in een grote stijlvolle pot. Dit geeft een mooi, speels effect aan uw tuin. De donkergroene bladeren hebben een hoge dichtheid, daarom is de plant makkelijk in een bepaalde vorm te snoeien. Vrijwel alle lauriersoorten zijn zowel wintervast als wintergroen. Zo heeft uw tuin het hele jaar door een levendige uitstraling!

Hieronder vindt u een greep uit ons assortiment winterharde potplanten voor buiten: