snelgroeiende_conifeer

Welke snelgroeiende coniferen zijn er allemaal?

25 april 2019 | Hans

Met coniferen in de tuin zit je eigenlijk altijd goed. Door de hoge vrucht van de struik, geniet u het hele jaar door van beschutting. Hierdoor heeft u vrijwel geen laatste van inkijk, waardoor u in de zomer ongestoord in de tuin kunt zitten. Wilt u snel voldoende beschutting creëren zonder jarenlang te wachten? Dan is een snelgroeiende conifeerideaal. 

Snelgroeiende coniferen

Een snelgroeiende conifeer bereikt al snel een mooie hoogte. Bent u benieuwd welke snelgroeiende coniferen er allemaal zijn? Hieronder hebben we een aantal op een rijtje gezet. 

Levensboom Brabant

Een van de eerste coniferen in ons land is de Levensboom Brabant . Deze wintergroene plant wordt ook wel de Thuja Occidentalis genoemd en is ideaal om te gebruiken als groene erfafscheiding. De struik groeit snel, maar liefst 25 tot 50 centimeter per jaar. Met de Levensboom Brabant hoeft u dus niet lang te wachten om te genieten van privacy.

Leylandii coniferen

Een andere populaire conifeer is de Cupressocyparis Leylandii . Deze struik is een kruising van twee verschillende coniferen: de Curpressus en de Chamaecyparis. De struik heeft de vorm van het één en het blad van de ander. Een unieke combinatie. Per jaar kan de Leylandii conifeer maar liefst 80 centimeter groeien. Daarnaast heeft hij sterke bladeren en is zowel winterhard als wintergroen. 

Levensboom Atrovirens

Bent u op zoek naar een snelgroeiende conifeer die ook nog eens zeer winterhard is? Dan is de Thuja Plicata Atrovirens een uitstekende keuze. Deze snelle groeier doorstaat probleemloos de meest strenge winters. Nog een pluspunt: de struik is - net als de andere Levensboom soorten - goed bestand tegen ziektes. De Thuja Plicata Atrovirens heeft niet veel water nodig en doet het prima met een minimale verzorging.

Levensboom Martin

Voor mensen die niet zo'n grote tuin hebben is de Levensboom Martin een ideale snelgroeiende conifeer. De struik groeit snel, maar vooral in de hoogte. In de breedte blijft hij mooi compact, waardoor hij niet snel te breed wordt. 

Een ruim assortiment

Wilt u een van onze snelgroeiende conifeer bestellen? Hieronder vindt u een greep uit ons ruime assortiment: