Snelgroeiende_haag_bladhoudend

Welke snelgroeiende haag is bladhoudend?

20 april 2018 | Hans

Als u een mooie tuin hebt aangelegd wenst u natuurlijk veel tijd in deze tuin te kunnen spenderen op de zomerdagen. Hierbij is het belangrijk om te zorgen voor voldoende privacy zodat u een plekje heeft waar u lekker tot uzelf kan komen of ongestoord visite kunt ontvangen. Het is dan een goed idee om een goede tuinafscheiding te hebben. Wilt u dat deze er natuurlijk en groen uitziet? Dan is een haag de beste oplossing voor u! Wij zijn gespecialiseerd in tuinplanten die ingezet kunnen worden als haag, en kunnen u hier goed in adviseren. Zo is het belangrijk om over een aantal punten na te denken. Wij adviseren daarom een snelgroeiende haag die bladhoudend is.

Snelgroeiende haag

Een eerste punt om over na te denken is de groeisnelheid van de haag. Als u een jonge haag plant, dan zal deze nog laag en relatief kaal zijn. Als uw doel is om privacy te creëren is het wenselijk dat deze haag zo snel mogelijk hoog en vol groeit. Daarom is een snelgroeiende haag die tevens bladhoudend is een aanbeveling. Onze klimop (Hedera Hibernica) valt onder deze snelle groeiers. De bladeren van deze haag blijven het hele jaar door groen en hij dient een verticale constructie te hebben (zoals een bestaande schutting) om tegen omhoog te groeien. Zoals de naam impliceert klimt hij als het ware tegen uw schutting op en zal hij deze volledig gaan bedekken.

Snelgroeiende haag die bladhoudend is

Naast het feit dat een haag snelgroeiend dient te zijn, is het ook wenselijk als deze bladhoudend is. Dit wil zeggen dat de haag wintergroen is en zijn blad niet zal verliezen in de kille wintermaanden. Dit zorgt voor optimale beschutting en privacy door het hele jaar heen. Zo heeft u zelfs in de winter geen last van pottenkijkers. Een snelgroeiende haag die tevens bladhoudend is, is prima geschikt voor het Nederlandse klimaat en kan onze (soms) strenge winters overleven. Een voorbeeld van een snelgroeiende bladhoudende haag is de conifeer. Wij verkopen verschillende typen coniferen, dus hier zit voor ieder wat wils tussen. Alle typen zijn bladhoudend en relatief snelle groeiers. Daarnaast is ook de laurier (Prunus laurocerasus) een snelgroeiende haag die bladhoudend is. De verschillende typen laurier zijn winterhard tot zo’n -15 tot -20°C en groeien tot 50cm per jaar.

Onze snelgroeiende bladhoudende hagen