soorten_kant_en_klaar_hagen

Welke soorten kant en klaar hagen zijn er allemaal?

20 juni 2019 | Hans

De natuur staat er prachtig bij op dit moment. Overal waar u komt, staat wel iets in bloei. En dat is niet alleen te zien, maar bij veel struiken kunt u het ook ruiken. Tijdens de bloeiperiode geven ze een heerlijke geur af. Heeft u nog niet zoveel groen en kleur in de tuin en wilt u daar verandering in brengen? Denk er dan eens over na om een kant en klaar haag in uw tuin te plaatsen. Met een paar kant en klare haagelementen ziet uw tuin er direct een stuk levendiger uit. Welke soorten kant en klaar hagen zijn er allemaal? In deze blog leest u meer.

Soorten kant en klaar hagen

Wanneer u op zoek bent naar kant en klare haagplanten, dan heeft u bij Haag-Heg enorm veel keuze. In ons assortiment vindt u namelijk diverse soorten kant en klaar hagen. Van Taxus tot Laurier, van Klimop tot Hulst en nog veel meer. In uw keuze bent u dan ook niet beperkt tot een handjevol plantensoorten. U kiest zelf de struik die u mooi vindt. Daarnaast heeft u ook de keuze uit verschillende hoogtes. Bij Haag-Heg hebben we namelijk normale en grote haagelementen in ons assortiment. Benieuwd welke soorten kant en klaar hagen u bij ons kunt bestellen? Hieronder hebben we een aantal populaire varianten uitgelicht.

Taxus Baccata

Een klassieker voor in de tuin is de Taxus Baccata . Deze langzame groeier is ideaal als kant en klaar haag. Wanneer u een jonge taxus in de tuin plant, moet u eerst jaren wachten voordat deze de juiste hoogte bereikt. De kant en klare variant is daarentegen wél al bijna helemaal volgroeid, waardoor u niet hoeft te wachten tot de struik een mooie hoogte heeft. Zo geniet u dus direct van groene beschutting in de tuin. 

Portugese Laurier

Een andere populaire soort kant en klaar haag, is de Portugese Laurier . Deze snelle groeier is te herkennen aan zijn kleine, donkergroene bladeren en hoge blad. Het fijne aan deze struik is dat hij goed in de hoogte groeit, maar wel redelijk smal blijft. Dat maakt deze soort kant en klaar haag ideaal als u niet zo'n grote tuin hebt. De struik neemt namelijk niet veel ruimte in beslag.

Rode beuk

Wilt u eens een andere kleur in de tuin dan groen? Denk dan eens aan de rode beuk . Deze struik heeft - de naam zegt het al - rode bladeren. Het fijne aan deze struik is dat hij het goed doet op vrijwel elke plek in de tuin. Zowel in de zon, halfschaduw en schaduw vindt hij het fijn. Ook leuk: de bladeren van de struik kleuren in de zomer prachtig oranje. Met de rode geniet u dus gegarandeerd van prachtige herfstkleuren in de tuin!

Een ruim assortiment

De bovenstaande varianten zijn slechts een greep uit ons assortiment. Bent u benieuwd welke soorten kant en klaar hagen er nog meer zijn? Hieronder vindt u andere struiken die als kant en klaar verkrijgbaar zijn: