soorten-struiken-met-bloemen

Welke soorten struiken met bloemen zijn er?

28 november 2018 | Hans

De tuin is een plek waar je tot rust komt. Een plek waar je vrienden en familie uitnodigt en geniet van een zonnige zaterdagmiddag. Maar het is ook een plek waar je nieuwe inspiratie en ideeën opdoet. Een levendige tuin vol met diverse groene planten is al een inspiratie op zich. Toch is dit niet altijd voor iedereen genoeg. Veel mensen kiezen er daarom voor om hun tuin op de fleuren met bloemen. Zo haalt u nog meer uit uw tuin. In deze blog laten we u zien welke soorten struiken met bloemen er allemaal zijn.

Soorten struiken met bloemen

Om te genieten van bloemen in de tuin hoeft u niet perse ieder jaar nieuwe bloemen te planten. Er zijn genoeg wintervaste planten die elk jaar weer opbloeien. Met deze soorten struiken met bloemen is uw tuin elk jaar weer voorzien van een gezellige uitstaling:

Rhododendron

De Rhododendron is één van de meest bekende struiken met bloemen. De Rhododendron doet het goed in vrijwel alle omstandigheden en kan behoorlijk groot worden. Elk voorjaar groeit de struik weer helemaal vol met prachtige felgekleurde bloemen. Een prachtig aanzien in uw tuin. De kleur van de bloemen variëren in kleur: dit is afhankelijk van de plant.

Schijnhulst

De Schijnhulst is een mooie lentebloeier. Wanneer je de plant in het najaar goed snoeit, geeft de struik elk voorjaar prachtige witte bloemen. De schijnhulst is wintergroen, wat betekent dat hij de hele winter door zijn groene kleur behoudt. De plant heeft stevige, leerachtige bladeren en is gemakkelijk te onderhouden.

Sneeuwbal

Deze struik heet niet voor niets de Sneeuwbal. Waar veel struiken met bloemen het beste tot hun recht komen in de zomer, komt de sneeuwbal prachtig tot zijn recht in de wintermaanden. Gedurende de winter blijft het blad van deze struik mooi groen en groeien er mooie bosjes witte bloemen aan. Van een afstand lijken het net kleine sneeuwvlokjes! Na de bloei verschijnen er mooie rode besjes aan de plant. Ideaal voor wat kleur in de tuin tijdens de winter.

Beverboom

De Beverboom doet het goed in vrijwel elke tuin. Kenmerkend aan deze plant is dat hij elk voorjaar vol groeit met mooie tulp-achtige bloemen. Geweldig om te zien en daarnaast ruikt de plant ook nog eens heerlijk. De plant is te plaatsen als solitaire plant, maar ook voor het vormen van een heg is deze struik heel geschikt.

Een greep uit ons assortiment:

Bekijk hieronder een greep uit onze soorten struiken met bloemen: