Water_geven_Taxus

Taxus water geven in een droge periode

6 augustus 2018 | Hans

Uw Taxus water geven is natuurlijk altijd belangrijk, maar zeker in warme en droge periodes mag dit niet overgeslagen worden. Een Taxus is immers een levend organisme wat alleen kan overleven en groeien met voldoende vocht tot zijn beschikking. Een gezonde plant is mooi van kleur en groeit vol en dicht. Wanneer een plant een tekort heeft aan vocht zal deze bruin kleuren en uiteindelijk dichtheid verliezen. Zeker in een droge periode is het daarom belangrijk om uw Taxus water te geven, zodat de warmte niet ten koste gaat van uw beschutting.

Taxus erfafscheiding

Dankzij het feit dat een Taxus relatief weinig onderhoud nodig heeft en tevens eenvoudig te snoeien is, is dit een perfecte keuze voor een erfafscheiding. Hij is makkelijk smal en op de gewenste hoogte te houden. Dankzij de winterharde eigenschappen van de plant blijft deze het hele jaar door groen en vol. Wij verkopen drie soorten Taxus planten bij Haag-Heg: Taxus Baccata, Taxus Media Hilii, Taxus Media Hicksii. Deze naaldbomen hebben allemaal met elkaar gemeen dat ze langzamegroeiers zijn en dus relatief weinig onderhoud vereisen. Ook het planten van de Taxus is makkelijk: de plant groeit op vrijwel elke grondsoort en kan zowel in de zon als in de schaduw staan. Pas wel op met kinderen en (huis)dieren. De onderdelen van de Taxus zijn giftig en mogen daarom niet opgegeten worden.

Pas geplante Taxus water geven

In de eerste weken tot maanden na het planten is het belangrijk om de Taxus water te geven op periodieke basis. De plant heeft in deze periode nog niet voldoende de kans gehad om te wortelen en is daarom nog niet optimaal in staat om de grond van vocht te onttrekken. U kunt een handje helpen door veel water aan te bieden zodat het water bij de wortels komt en deze de mogelijkheid krijgen om rustig te settelen. De frequentie van het water geven neemt af naarmate de plant langer op zijn plek staat, echter blijft de Taxus het fijn vinden om zo nu en dan wat extra vocht toegediend te krijgen. Zodra de grond droog aanvoelt mag u de Taxus water geven. Zeker in warme periodes in het voorjaar en in de zomer is regelmatig sproeien of bewateren noodzakelijk. Vocht verdampt dan immers eerder uit de grond en zorgt voor watertekort. Vlak na het planten van een Taxus is het vooral in de eerste drie maanden belangrijk om ervoor te zorgen dat hij altijd beschikking tot voldoende vocht heeft.

De Taxus water geven in droge periodes

In extreem warme en droge periodes verdampt water erg snel. Vooral de oppervlakkige laag grond droogt snel uit. Aangezien de Taxus een plant is die graag water tot zijn beschikking heeft is het in deze periode cruciaal om extra water te geven. Het is niet verkeerd om de Taxus elke dag van water te voorzien. Zorg dat hij niet verdrinkt, maar hou de grond om de haag heen lekker vochtig zodat deze niet kan uitdrogen. Probeer dit te doen op een vast moment op de dag waarop de schaduw op de Taxus valt. Zo kan de plant niet verbranden in de zon.