tuin_struiken_met_bloemen

Mooi voor in de tuin: struiken met bloemen

23 oktober 2018 | Hans

Heeft u ook het gevoel dat u meer uit uw tuin kan halen? Staat alles er momenteel een beetje levenloos bij en zoekt u naar een manier om het geheel op te fleuren? Wij hebben een goede tip voor in de tuin: struiken met bloemen.

Struiken met bloemen in de tuin

Het lijkt heel voor de hand liggend, maar juist daarom wordt het vaak over het hoofd gezien. Simpele struiken met bloemen in de tuin kunnen de sfeer enorm opvrolijken

Amerikaanse Kornoelje (Cornus Florida)
Deze heester groeit vooral in de hoogte wanneer hij jong is en gaat later de breedte in. De donkergroene bladeren kleuren in het najaar prachtig geel en rood, waarna ze uitvallen. In het voorjaar loopt hij weer uit en rond mei en juni bloeien er prachtige witte bloemen die de aandacht trekken. Na deze bloei treft u rode bessen aan in de struik.

Chinese Kornoelje (Cornus Chinensus)
Net als de Amerikaanse variant, groeit ook deze struik eerst in de hoogte en daarna in de breedte. De groene bladeren zijn groot en worden in het voorjaar vergezeld door prachtige witte bloemen. Na de bloei verschijnen er roze-rode vruchten waar de vogels dol op zijn.

Beverboom (Magnolia)
Deze prachtige plant doet het altijd goed in een tuin. Zeker in het voorjaar zal hij voor veel complimenten zorgen. Deze ‘Valse Tulpenboom’ groeit dan helemaal vol met roze tulp-achtige bloemen. Deze blijven enkele weken hangen en vallen daarna als bloesem naar beneden, waarna er stevig blad aan de takken groeit. ’s Winters valt het bladerdek af, maar in het voorjaar loopt de plant weer uit.

Rhododendron
Eén van de bekendste struiken met bloemen in de tuin. De Rhododendron kan behoorlijk massief worden wanneer deze zijn gang kan gaan en doet het goed in vrijwel alle omstandigheden. In het voorjaar groeit de struik helemaal vol met felgekleurde bloemen, variërend van kleur afhankelijk van de soort.

Schijnhulst (Osmanthus Burkwoodii)
Deze plant heeft zijn naam verdiend aan het feit dat hij op een Hulst lijkt voor de leek. Door het stevige, leerachtige blad met tandjes komen deze heesters veel overeen, echter is het blad van deze variant groter. Hij is wintergroen, compact en produceert witte bloemen wanneer hij gesnoeid is het voorgaande jaar.

Sneeuwbal (Viburnum Tinus)
Deze mooie groenblijver laat zich van zijn beste kant zien in de wintermaanden. Het blad blijft mooi diepgroen en wordt tevens vergezeld door bosjes met witte bloemen uit roze knopjes. Na de bloei verschijnen er besjes die de vogels erg lekker vinden. Tevens zult u in het voorjaar veel vlinders in uw tuin treffen, want deze zijn ook liefhebbers van deze plant.