Tuinieren voor ouderen

Tuinieren voor ouderen

20 september 2022 | Hans

De meeste mensen kunnen niet wachten tot ze met pensioen zijn. Misschien hebben ze er al hun hele leven naar uitgekeken. Eindelijk tijd voor jezelf en je hobby’s. Natuurlijk is het belangrijk om een passie te hebben buiten je werk, iets waar je altijd naar uit kunt kijken en wat je energie geeft. Voor sommigen is dat tuinieren.

Als je eenmaal met pensioen bent, heb je misschien meer tijd voor je tuin dan ooit tevoren. Maar dat betekent niet dat je een professional hoeft te zijn of een groot budget moet hebben. Er zijn tal van dingen die je in je tuin kunt doen, ongeacht de grootte of de staat waarin hij verkeert.

Tuinieren is een geweldige manier om actief te blijven en buiten in de frisse lucht te zijn.

Tuinieren als sociale bezigheid

Tuinieren kan ook helpen om sociale contacten te onderhouden door bijvoorbeeld eens per week of maand met andere tuinders af te spreken. Als u denkt dat tuinieren iets is wat u wel aanspreekt, maar u weet niet goed waar te beginnen, overweeg dan eens de volgende opties:

-Plant bloemen, groenten of fruit in potten of in de grond. Dit kan helpen bij het creëren van een kleurrijke en smakelijke tuin waarvan u elke dag kunt genieten.

-Maak eenvoudige wandelingpaden door uw tuin met stenen, hout of graszoden. Dit kan niet alleen help om ervoor te zorgen dat u makkelijk doorheen kunt lopen, maar ook om bepaalde delen van de tuin meer te benadrukken.

-Zorg ervoor dat er voldoende zitplaats is in uw tuin door bijvoorbeeld bankjes, stoelen of picknicktafels neer te zetten. Dit nodigt uit tot verpozing en geeft u de mogelijkheid om samen met vrienden en familie van de tuin te genieten.

-Overweeg het toevoegen van water aan je tuin met een vijver of fontein. Dit is niet alleen leuk als u vissen toevoegd, ook andere dieren zoals vogels en libellen maken graag gebruik van een waterpartij.

De juiste tuin voor u

Onderhoudsvriendelijke hagen zijn ideaal voor oudere tuiniers omdat ze makkelijk te onderhouden zijn. U hoeft niet veel tijd en energie te steken in het onderhoud van deze hagen, waardoor u meer tijd kunt besteden aan andere activiteiten in de tuin. Ook zorgen hagen voor meer privacy in de tuin, waardoor u zich meer ontspannen voelt.

Bij Haag & Heg hebben wij een ruim aanbod van onderhoudsvriendelijke hagen die niet alleen makkelijk in het onderhoud zijn, maar ook nog eens een prachtige aanwinst zijn voor elke tuin.

Bent u benieuwd naar de perfect haag voor in uw tuin?

Neem contact op of kom een keer langs bij onze winkel om de mogelijkheden voor in uw tuin te bespreken. Bij Haag & Heg hebben wij ruime ervaring met het maken van onderhoudsvriendelijke tuinen waarin het heerlijk vertoeven is. Wij helpen u graag onder het genot van een kop koffie aan de ideale beplanting voor uw tuin!

Onderhoudsvriendelijke hagen