callout_lavendel

Van een warme winter naar een groen voorjaar

25 februari 2016 | Hans

Voorjaar in de tuin

De zon schijnt, de vogeltjes fluiten en ook de vlinders fladderen weer door ons landschap. Onze planten komen weer tot leven en vertonen weer frisse kleuren en mooie groene bladeren. We gaan op naar een groen voorjaar!

Onze tuinplanten hebben het afgelopen winter niet heel zwaar te verduren gehad. Sterker nog, de winter van 2015 is de op één na zachtste geweest sinds het begin van de metingen in 1706. Toch kan wat extra zorg voor jouw planten zeker geen kwaad.

Tuinonderhoud in het voorjaar

Zorg ervoor dat jouw haagplanten, maar ook het gazon en de vaste planten genoeg nieuwe mest en verse grond krijgen om goed te kunnen ontwikkelen. Bekijk hiervoor onze potgrond of speciale bemesting in de webshop.

De maand maart is de maand waarin de rozen in onze tuin het beste gesnoeid kunnen worden. De struiken die in de zomer of in de herfst gaan bloeien mogen nu nog ook gesnoeid worden. Voorjaarsbloeiers moeten nu niet meer gesnoeid worden, dit zou betekenen dat de takken met de bloemknoppen wegknipt worden wat natuurlijk zonde is. Daarnaast is maart is ook de maand waarin bomen, struiken en planten verplaatst mogen worden.

Tip van de kweker

Als je jouw tuin nog groener wil maken met een mooie nieuwe haag ben je precies op tijd! Onze meeste haagplanten met kluit zijn tot april leverbaar en kunnen het beste zo snel mogelijk geplant worden. Onze potproducten zijn echter gewoon heel het jaar door leverbaar.

Tuinplanttotaal.nl wenst je een zonnig en heel groen voorjaar!