vaste_planten_voortuin

Welke vaste planten in de voortuin zijn wintergroen?

20 december 2018 | Hans

Wanneer mensen langs uw huis lopen is de voortuin het eerste wat ze zien. Het is een soort visitekaartje. We vinden het allemaal fijn als onze voortuin er mooi bij ligt. Diverse groene planten en hier en daar wat bloemen. Bij het uitkiezen van planten voor uw voortuin heeft u de keuze uit eenjarige planten en vaste planten. Kiest u voor eenjarige planten, dan heeft u elk jaar veel werk aan uw tuin. Kiest u daarentegen voor vaste planten in de voortuin, dan kunt u elk jaar genieten van een groene tuin. In dit artikel vertellen we u meer over vaste planten voor de voortuin. En welke vaste planten voor de voortuin zijn wintergroen?

Vaste planten voortuin

Sommige mensen halen wintergroene planten en wintervaste planten nog wel eens door elkaar. Dat is helemaal niet gek, want in veel aspecten lijken ze op elkaar. Beide varianten zijn namelijk bestand tegen de winter. Het enige verschil is dat een wintervaste plant zijn bladeren verliest en dat een wintergroene plant zijn bladeren behoud. Wilt u de hele winter genieten van groene vaste planten in de voortuin? Dan is een wintergroene plant de juiste keuze. We hebben een aantal populaire wintergroene planten op een rijtje gezet.

Hulst

De Hulst, ook wel Ilex genoemd, is te herkennen aan zijn donkergroene leerachtige bladeren. De bladeren van deze plant hebben scherpe tandjes. De plant behoudt het hele jaar zijn mooie, donkergroene kleur. De plant is namelijk zowel wintervast als wintergroen. Dit maakt de plant heel geschikt als vaste plant voor de voortuin. U kunt er het hele jaar door van genieten.

Rhododendron

De Rhododendron is een wintergroene plant die in de lente prachtig in bloei staat. Tijdens deze jaargetijde geeft de plant roze, paarse of witte bloemen. De kleur is per Rhododendron verschillend. Het is een langzame groeier die als haag of als solitaire plant gebruikt kan worden. Het is bijvoorbeeld erg leuk om de struik in een mooie grote plantenbak te zetten. Dit zorgt voor een mooie dynamiek in de tuin.

Klimop

Een andere populaire vaste plant voor de voortuin is de Klimop. De plant heeft geweldige decoratieve eigenschappen. Wilt u de buitenkant van uw huis mooi groen aankleden? De Klimop weet er wel raad mee. Het is een snelle groeier en zoals de naam al zegt, klimt de plant graag omhoog. De Klimop blijft het hele jaar door groen en heeft weinig onderhoud nodig. De plant doet het zowel goed in de schaduw, halfschaduw en in de zon.

Hieronder vindt u een greep uit ons assortiment aan vaste planten voor de voortuin: