verzorging-beverboom

Tuintips: verzorging Beverboom

29 november 2018 | Hans

Als u een Beverboom in de tuin hebt dan weet u het wel: deze plant trekt alle aandacht naar zich toe. De plant heeft namelijk een prachtige uitstraling. Kenmerkend aan de Beverboom zijn de bijzondere vorm en de kleur van de bloemen. En dan hebben we het nog niet eens over de heerlijke geur van de plant gehad. Het is een prachtige plant die u graag in uw tuin wilt behouden. Om de uitstraling van de plant te behouden is het goed om te weten hoe u de plant moet onderhouden. De verzorging van de Beverboom is heel gemakkelijk. Toch is het handig om te weten wat u wel moet doen en wat juist niet. En hoeveel water heeft de plant eigenlijk nodig? Wij delen onze tips voor de verzorging van de Beverboom met u.

Over de plant

Als er een plant de schoonheidsprijs verdient, dan is het de Beverboom wel. Het is een prachtige plant die in het voorjaar mooie bloemen laat zien. De bloemen van de Beverboom zien er een beetje uit als tulpen. Daarom noemt men de Beverboom ook wel eens de Valse Tulpenboom. Elke Beverboom geeft bloemen, maar de kleur van de bloemen is per plant verschillend. De heerlijk geurende bloemen variëren van roze, paars tot geel. De plant is mooi om neer te zetten als solitaire plant, maar ook als haag doet hij het goed.

Verzorging beverboom

Als u niet zo van tuinieren houdt, dan is de Beverboom een goede keuze. De plant heeft weinig onderhoud nodig en houdt er niet van om gesnoeid te worden. U leest het goed, te veel snoeien van de plant zorgt voor verticale uitschieters en dit verpest de vorm van de plant. Af en toe de dode takken afknippen is voldoende voor deze onderhoudsvriendelijke plant. Bij het planten van de struik is het wel belangrijk om voldoende ruimte vrij te houden in de tuin, zodat de plant voldoende kan groeien. Voor een goede verzorging beverboom kunt u de plant in het voorjaar bijmesten. Dit hoeft u alleen te doen als u merkt dat uw tuin daarom vraagt.

Water geven

Tijdens droge periodes kan de beverboom wel wat extra water gebruiken. Vooral in de eerste periode nadat u de struik geplant heeft, is het belangrijk dat u de plant wat extra water geeft. Hij heeft namelijk nog niet voldoende tijd gehad om volledig te wortelen. Hoe langer de plant in uw tuin staat, hoe beter hij zichzelf van voldoende water kan voorzien. Een volgroeide Beverboom hoeft u alleen te bewateren als het extreem lang droog is. Bij het bewateren van de plant is het belangrijk dat de kluit nat wordt en dat het water goed in de grond trekt. Zo kan hij al het water goed opnemen.

Een onderhoudsvriendelijke plant

Zoals u leest bent u niet veel tijd kwijt aan de verzorging van de Beverboom. Snoeien is niet nodig, u hoeft de plant alleen maar te bewateren tijdens de zomer. Het is een zeer geschikte plant voor een onderhoudsvriendelijke tuin.