kosten_conifeer

Wat kost een Conifeer?

17 juli 2018 | Hans

Wat kost een Conifeer ongeveer? In Nederland zijn verschillende soorten Coniferen te vinden. Elke soort is zeer geschikt als haagplant en wordt dan ook veel in de vorm van erfafscheidingen gebruikt. Dankzij de goede dichtheid, het feit dat het relatief snelle groeiers zijn en de wintergroene eigenschappen zorgen ze voor veel beschutting en privacy. Onder de verschillende soorten is veel keuze in kleur – er zijn variaties van lichtgroen en donkergroen tot blauw. De Conifeer is technisch gezien een naaldboom, maar de geschubde naalden prikken niet door hun zachte afgeronde puntjes. Tevens groeien er geen giftige bessen waardoor de Conifeer geschikt is voor (huis)dieren en kleine kinderen.

Wat kost een Conifeer: soorten en hoogtes

De vraag ‘wat kost een Conifeer’ is in principe simpel te beantwoorden, maar eerst moet u wel specifiek aan kunnen geven om welke Conifeer het gaat en wat de hoogte van de plant is. Soort Ten eerste zijn er veel verschillende soorten Coniferen. ‘Conifeer’ is eigenlijk een soort familienaam voor een hoop gerelateerde planten – een grote familie dus. We maken onderscheid tussen drie soorten – de Levensboom (Thuja), Californische Cipres (Chamaecyparis) en de Leylandii Coniferen (Cupressocyparis Leylandii) die op hun beurt ook weer onder te verdelen zijn in allerlei planten. Er zijn in totaal dus veel verschillende soorten en maten planten, die allemaal luisteren naar de naam Conifeer. Per soort verschilt de prijs van Coniferen. Hoogte Een tweede eigenschap die de kosten van een Conifeer beïnvloed is de hoogte van de plantjes bij de aanschaf. Een jongere boom die nog flink moet groeien is immers goedkoper dan een plant die al behoorlijk dicht is gegroeid en direct voor beschutting kan zorgen. Om vast te stellen wat een Conifeer kost moet naast de soort dus ook de hoogte mee worden genomen. Kwantiteit Als laatste is ook de kwantiteit belangrijk om de prijs vast te stellen. Wanneer u een hoop planten in één keer koopt is de stukprijs immers lager dan wanneer u slechts enkele planten koopt. De verschillende schalen waar wij mee werken zijn 10+, 15+, 50+ en 100+ stuks. Wanneer u meer dan 100 planten kost zijn ze per stuk uiteraard voordeliger dan wanneer u er 12 koopt.

Prijzen van Coniferen

U kunt op onze website precies zien hoe duur onze Coniferen zijn, per soort, hoogte en kwantiteit. Ga naar de productpagina van de gewenste Conifeer soort en scoll naar beneden voor een overzicht van de beschikbare hoogtes. Rechts in het vak staan de prijstafels die bepalen wat de uiteindelijke prijs wordt. Dus wat kost een Conifeer? Dat hangt af van de soort, hoogte en kwantiteit en dit kunt u makkelijk bekijken op de specifieke productpagina’s.