lage_vaste_planten

Lage vaste planten

23 november 2018 | Hans

Bij Haag & Heg zijn we gespecialiseerd in vaste planten. De vaste planten die wij aanbieden worden vaak gebruikt als haag of heg, maar zijn ook heel geschikt om als solitaire plant te plaatsen. Lage vaste planten zijn een mooie basis voor de tuin. Denkt u erover om ze in uw tuin te plaatsen, maar bent u nog op zoek naar inspiratie? En welke planten blijven nu eigenlijk laag? Wij helpen je op weg met een aantal ideeën.

Ideeën voor lage vaste planten

De manier waarop u de planten in uw tuin plaatst is afhankelijk van uw smaak en wensen. Met lage vaste planten kun je in ieder geval veel kanten op. Je kunt bijvoorbeeld een plantenperk of een border aanleggen. Maar ook creatief snoeien is een interessante optie. Hieronder vind je drie ideeën voor lage vasten planten:

1) Een verhoging aanleggen

Wil je meer beweging in je tuin aanbrengen? Maak bijvoorbeeld een verhoogd plantenperk. Met zo’n plantenperk creëer je hoogteverschillen, wat zorgt voor een mooie dynamiek in de tuin. Of plaats de planten in stijlvolle plantenbakken. Zulke attributen voorkomen dat je tuin er saai of statisch uit komt te zien. Het brengt beweging in de tuin!

2) Creatief snoeien

Bent u creatief aangelegd? Ga eens aan de slag met de snoeischaar. Snoei uw struiken bijvoorbeeld in een mooie vorm. Dit mag van alles zijn. Kubus-, piramide- en bolvormen zijn geweldige voorbeelden. Maar wat dacht u van zo’n kunstachtige spiraalvorm? De taxus en de liguster zijn uiterst geschikt om in vorm te snoeien.

3) Border aanleggen

Voor een speels effect in de tuin is het leuk om een border aan te leggen. Maak een mooie mix van vaste planten, sierlijke grassen en bloeiende eenjarige planten. De mix aan verschillende planten geeft een levendig effect aan uw tuin. Lage vaste planten vormen de basis voor deze border. U kunt hierbij kiezen voor een mix van vaste en eenjarige planten. Een misschien nog wel betere optie is een mix van diverse vaste planten. Zo heeft u naast het voordeel van variatie, ook het voordeel van jaarlijks terugkerende planten.

Welke planten zijn geschikt?

Zoals hierboven beschreven, zijn de Taxus en de Liguster ideaal om in vorm te snoeien. Omdat ze mooi compact zijn, blijven ze goed in model en heeft u weinig last van inkijk. In een pot of in verhoogd plantenperk komen deze planten ook mooi tot zijn recht. Of neem de Olijfwilg en de Levensboom. Beide planten zijn zeer geschikt om als solitaire plant in uw tuin te plaatsen. Of verwerk ze in een plantenborder. De mogelijkheden voor vaste planten zijn eindeloos! Bekijk de verschillende planten hieronder: