bloeiende tuinplanten

Welke bloeiende tuinplanten zijn er?

14 december 2018 | Hans

Allemaal genieten we ervan: een tuin die in volle bloei staat. Heerlijk ontspannen op je eigen terras met uitzicht op een tuin vol met bloeiende tuinplanten. Het ziet er gezellig uit en het brengt je tuin helemaal tot leven. Door de juiste planten te kiezen kun je het gehele jaar door genieten van jouw tuin. De ene plant bloeit namelijk in het voorjaar, de andere plant juist weer in het najaar. Welke bloeiende tuinplanten zijn er allemaal en wanneer staan ze in bloei?

Waarom bloeiende tuinplanten kopen?

De lente is in volle gang en dat betekent dat het tijd is om de tuin weer tot leven te brengen. Een van de beste manieren om dit te doen is door bloeiende planten te kopen. Bloeiende tuinplanten zijn planten die in een tuin kunnen worden gekweekt en die tijdens het groeiseizoen bloemen produceren. Ze variëren in grootte, vorm, kleur en bloeitijd en kunnen een aanvulling zijn op elke tuin.

De voordelen van bloeiende planten

Bloeiende planten brengen niet alleen kleur in de tuin, maar trekken ook insecten en dieren zoals hommels, lieveheersbeestjes en vogels aan. Door bloeiende tuinplanten te kopen en te planten, zorg je voor een gezonde populatie van deze bestuivers in je omgeving en help je bij de bestuiving van andere planten in je tuin. Dit helpt de biodiversiteit te bevorderen en kan helpen om plagen in je tuin te bestrijden zonder het gebruik van schadelijke pesticiden.

Bloeiende planten zijn tevens een eenvoudige manier om kleur en schoonheid toe te voegen aan je tuin. Van felgekleurde tulpen tot geurende rozen, er zijn veel verschillende soorten bloeiende planten om te bestellen.

Verschillende soorten in het assortiment 

In ons ruime assortiment vind je bij ons diverse hagen. Toch beschouwen wij sommige van onze bloeiende hagen als echte bloeiende tuinplanten. Dit komt door de kleurrijke bloemen en opvallende uitstralingen van deze planten. We zetten er een aantal voor je op een rijtje:

Chinees klokje

Het Chinees klokje, is een bloeiende tuinplant met een opvallende uitstraling. De bloemen geel of van kleur en brengen in de lente veel kleur in de tuin

Schijnhulst

Een andere bloeiende plant is de Schijnhulst. Deze plant heeft donkergroene, harde bladeren die een beetje op leer lijken. Het is een compacte groeier die de gehele winter mooi groen blijft. De schijnhulst is ideaal om een lage haag mee te vormen.

Sneeuwbal

De Sneeuwbal heeft een wat speelser karakter en biedt het hele jaar door privacy en beschutting.  Naast de witte bloemen die de plant in de lente geeft, kun je in de herfst genieten van het aanzicht van mooie zwartblauwe bessen. De Sneeuwbal brengt kleur in de tuin!

Rhododendron

Eén van de meest bekende bloeiende planten om te kopen is de Rhododendron. De plant is zowel te gebruiken als haag en als vakbeplanting en biedt het hele jaar door beschutting en privacy. Gedurende het hele jaar heeft de plant mooie groene bladeren. De kleur van de bloemen is afhankelijk van de soort Rhododendron die je kiest.

De bloeiende tuinplanten van Haag & Heg