bloeiende_tuinplanten

Welke bloeiende tuinplanten zijn er?

14 december 2018 | Hans

We vinden het allemaal mooi: een tuin die in bloei staat. Heerlijk ontspannen op je eigen terras met uitzicht op een tuin vol met bloeiende tuinplanten. Het ziet er gezellig uit en het brengt je tuin helemaal tot leven. Door de juiste planten te kiezen kun je het gehele jaar door genieten van bloeiende tuinplanten. De ene plant bloeit namelijk in het voorjaar, de andere plant juist weer in het najaar. Welke bloeiende tuinplanten zijn er allemaal en wanneer staan ze in bloei?

Magnolia

De Magnolia, ofwel Beverboom, is een bloeiende tuinplant met een opvallende uitstraling. Kenmerkend aan de plant zijn de bijzondere vorm en de tulpachtige bloemen. De Magnolia is een lentebloeier. De bloemen zijn roze, geel of paarsrood van kleur en brengen in de lente veel kleur in de tuin. In herfst verliest de plant zijn bladeren, vervolgens bloeit hij het jaar erna in de lente weer helemaal op. Elk jaar weer. De Beverboom wordt doorgaans niet zo groot en is daarom geschikt in vrijwel iedere tuin.

Schijnhulst

Een andere lentebloeier is de Schijnhulst (Osmanthus burkwoodii). Deze plant heeft donkergroene, harde bladeren die een beetje op leer lijken. Het is een compacte groeier die de gehele winter mooi groen blijft. De schijnhulst is ideaal om een lage haag mee te vormen. Het is namelijk een langzame groeier en daarom erg onderhoudsvriendelijk. Eens per jaar snoeien is voldoende voor deze bloeiende tuinplant.

Sneeuwbal

Bent u niet zo’n fan van een hele strakke haag? Dan is de Sneeuwbal (Viburnum Tinus) de ideale plant voor u. Hoewel de plant niet geschikt is om een strakke haag te vormen, biedt de haag het hele jaar door privacy en beschutting. Het is een plant met een wat speelser karakter. Het leuke aan deze bloeiende tuinplant is de veelzijdigheid. Naast de witte bloemen die de plant in de lente geeft, kun je in de herfst genieten van het aanzicht van mooie zwartblauwe bessen. De Sneeuwbal brengt kleur in de tuin!

Rhododendron

Eén van de meest bekende bloeiende tuinplanten is de Rhododendron. En dat is niet voor niets zo. De plant is zowel te gebruiken als haag en als vakbeplanting en biedt het hele jaar door beschutting en privacy. Gedurende het hele jaar heeft de plant mooie groene bladeren. Al aan het begin van het voorjaar komt de plant tot bloei. De kleur van de bloemen is afhankelijk van de soort Rhododendron die je kiest. Het is een langzame groeier die weinig onderhoud nodig heeft.

Bekijk ons assortiment bloeiende tuinplanten hieronder: