bijzondere_vaste_planten

Tuin-inspiratie: bijzondere vaste planten

17 april 2019 | Hans

Heeft u afgelopen dagen al genoten van het heerlijke lenteweer? We geven u groot gelijk. Deze voorjaarsdagen zijn perfect om lekker veel buiten te zijn en in de tuin te werken. Bent u van plan om te tuinieren, maar heeft u nog wat tuin-ideeën nodig? Ter inspiratie hebben we een aantal bijzondere vaste plannen ten op een rijtje gezet.

Bijzondere vaste planten

Planten zijn er in allerlei soorten en maten. Sommige planten zijn ideaal als basis voor in de tuin of om een haag mee te vormen. Deze struiken hebben vaak een redelijk neutrale uitstraling. Daarnaast kiezen veel mensen ervoor om de tuin op te vullen met een aantal bijzondere vaste planten, die nét wat unieker zijn. We hebben een aantal bijzondere vaste planten voor u op een rijtje gezet: 

Glasmispel Red Robin

De Glansmispel , ook wel Photinia Fraseri Red Robin genoemd, is een belangrijke struik. De struik is te herkennen aan de opvallende felrode bladeren in de in de lente aan de struik verschijnen. Het is een ideale struik als u wat extra kleur in de tuin wilt en uzelf niet wilt beperken tot bloemen. De Glansmispel is een snelgroeiende struik die veel wordt gebruikt als haagplant of als solitaire plant in de tuin. De Photinia Fraseri komt zowel in klassieke als moderne tuinen goed tot zijn recht.

Bonte haagliguster

Een andere bijzondere vaste plant is de Bonte Haagliguster . Deze struik uit de Ligusterfamilie heeft een bijzondere geelgroene kleur die goed opvalt in de tuin. Het leuke aan deze Liguster is dat hij veel verschillende verschijningsvormen heeft. In de zomer geeft hij mooie witte, bloemetjes en in de herfst verschijnen er zwarte besjes aan de struik. Daarnaast trekt de Bonte Haagliguster zowel vlinders als vogels aan. Hij brengt dus niet alleen kleur, maar ook nog eens leven in de tuin.

Beverboom

Natuurlijk mag de Beverboom niet in het rijtje bijzondere vaste planten ontbreken. De Beverboom, ook wel bekend als Magnolia, staat bekend om zijn grote tulpachtige bloemen. Deze bloemen zien er niet alleen prachtig uit, maar geven ook nog eens een heerlijke geur af. De Magnolia is een wintervaste plant, die in de winter dood gaat zijn bladeren. Volgens is de struik een van de eerste planten die in het voorjaar tot bloei komt. Een echte voorjaarsbloeier dus! 

Nog meer bijzondere vaste planten?

De bovenstaande struiken zijn slechts enkele voorbeelden van bijzondere vaste planten uit ons assortiment. Bent u benieuwd naar de rest van ons aanbod? Bekijk onze webshop! Hieronder vindt u een greep uit ons assortiment: