Reden_waarom_u_een_haag_nodig_heeft

Dit is de reden waarom u een haag nodig heeft

9 maart 2020 | Hans

Wanneer u een tuinontwerp gaat maken, komt u voor veel keuzes te staan. Welke materialen wilt u graag gebruiken, welke sfeer moet de tuin krijgen, hoe deelt u de tuin precies in en welke planten zijn geschikt voor uw tuin? Waar u ook voor kiest, het is vooral van belang dat de elementen in uw tuin samenwerken met elkaar. Houd de balans van uw ontwerp goed in de gaten. Naast een fraaie tuin wilt u ook een praktische tuin. Een tuin waar u kunt doen wat u graag wilt doen als het lekker weer is. Een tuin waar u zich prettig kunt voelen als het zomer is. Een goede haag speelt een cruciale rol in het creëren van balans in uw ontwerp en het realiseren van beschutting en privacy voor u en uw medebewoners. In dit blog leest u meer over de reden waarom u een haag nodig heeft.

Waarom u een haag nodig heeft

Een haag in uw tuin heeft een aantal grote voordelen. Het is niet de oplossing voor één probleem, maar het is een totaaloplossing waar u in meerdere opzichten van profiteert. Zo zorgt een haag voor voldoende beschutting en privacy, zodat u in de zomer heerlijk in de tuin kunt zitten zonder bekeken te worden. Met een wintergroene haag bent u ook binnen in huis verzekerd van de gewenste privacy als het buiten donkerder wordt en binnen dus lichter. Maar privacy is absoluut niet de enige reden waarom u voor een haag zou moeten kiezen.

De voordelen van een haag

Wanneer u probeert om de juiste balans in uw tuin aan te brengen, kan een haag de oplossing van al uw problemen zijn. Wilt u graag een groene tuin, maar hecht u ook waarde aan het praktische nut van een terras? In een kleine tuin wordt u dan vaak gedwongen om een compromis te sluiten. Met een haag in de tuin heeft u dit probleem niet. De haag zorgt voor een groene uitstraling, maar neemt weinig plek in beslag. Hierdoor kunt u optimaal gebruik maken van de vierkante meters die u ter beschikking heeft.

Welke planten zijn geschikt?

Wanneer u voor een haag in de tuin kiest, kunt u kiezen uit verschillende haagplanten. Welke haagplant het meest geschikt is hangt af van uw smaak en uw voorkeur. De laurier Novita is zeer geschikt als u behoefte heeft aan een flinke haagplant met grote bladeren. Heeft u liever een haag met twijgen? Dan kunt u coniferen kopen, zoals de levensboom Martin en Atrovirens.