Drie kenmerken van een moderne tuin

Drie kenmerken van een moderne tuin

6 februari 2020 | Hans

Bij een modern huis verleden een moderne tuin. Door de strakke lijnen van uw woning door te trekken naar de voor- en achtertuin maakt u het geheel compleet. Een moderne tuin is, net als een modern interieur, overzichtelijk en strak vormgegeven. Ruimtelijke materialen met een glad oppervlak en abstracte vormen. In een moderne tuin is de beplanting minder aanwezig dan in andere tuinstijlen. Er wordt vaal gekozen voor slechts enkele plantsoorten. Hierdoor vergt een moderne tuin weinig onderhoud en is het een heerlijke plek om te ontspannen. Maar wat zijn nou drie kenmerken van een moderne tuin? Dat leest u in dit blog.

1. De indeling van een moderne tuin

In een moderne tuin staat, in tegenstelling tot andere tuinen, de beplanting niet centraal. Een moderne tuin staat voor rust en ruimte, niet voor leven. In een moderne tuin ziet u veel strakke lijnen met het liefst zo min mogelijk poespas. Grote vlakken en gladde structuren, dát zijn echte kenmerken van een moderne tuin. Een moderne tuin is doorgaans voorzien van genoeg ruimte op te zitten. Met meerdere terrassen kunt u altijd een fijn plekje in de tuin vinden, ongeacht de tijd van het jaar en de stand van de zon. U zult mogelijk enkele ronde of andere abstracte vormen tegenkomen die de strakke lijnen enigszins doorbreken.

2. De materialen in een moderne tuin

In een moderne tuin wordt gekozen voor overzicht. Dit ziet u terug in de materiaalkeuze; er worden slechts enkele materialen gebruikt. Deze materialen zijn groot en glad, zoals beton, glas, grind en staal. Dit zijn doorgaans ook zeer duurzame materialen, want een moderne tuin moet onderhoudsvriendelijk zijn. De materialen schoonspuiten moeten in principe genoeg zijn om de tuin netjes te houden. De kleuren van een moderne tuin zijn overwegend grijs, met donkerdere tinten, zwart, wit en groen als accentkleuren.

3. De beplanting in een moderne tuin

In een moderne tuin staat de beplanting dus niet centraal. Maar dat betekent niet dat de beplanting geen belangrijke rol speelt. Dat doet het namelijk wel. Het beetje groen dat in de tuin te zien is, is de tuin juist het accent en het karakter dat anders zou ontbreken. Populaire planten in moderne tuinen zijn onder andere de taxus, omdat dergelijke planten goed strak te snoeien zijn.

Ontwerp uw eigen tuin

Een moderne tuin is prima zelf in te richten, maar is niet erg goedkoop. Omdat er veel stenen elementen gebruikt worden kan de prijs erg oplopen. Door toch wat meer planten te gebruiken, zorgt u voor meer groen en leven tegen een lagere prijs. U kunt bijvoorbeeld de Taxus Media Hicksii bestellen , een fraaie groene conifeer met rode besjes in de zomer. Dit geeft extra kleurcontrast in de tuin.