groenblijvende_kant_en_klaar_haag

Welke groenblijvende kant en klaar hagen zijn er allemaal?

24 april 2019 | Hans

Een kant en klaar haag is ideaal als een snel beschutting in de tuin wilt creëren. Zo'n haag is al bijna helemaal volgroeid, waardoor je niet lang hoeft te wachten tot deze de juiste hoogte heeft bereikt. Zo geniet u al snel van privacy in de tuin. Een ander voordeel is dat een volgroeide struik minder aandacht en verzorging nodig heeft dan een jonge struik. Door de meststoffen die de haag op de kwekerij heeft meegekregen, groeit deze goed en is this een stuk weerbaarder dan een jonge haag.

Groenblijvende kant en klaar haag

In onze plantenkwekerij zijn we elke dag bezig met het kweken van de beste vaste planten. Elke plant krijgt de aandacht die hij nodig heeft om goed te groeien. Binnen de vaste planten wordt onderscheid gemaakt tussen wintervaste en wintergroene planten. Een wintergroene plant wordt ook wel een groenblijvende plant genoemd. Deze struik blijft gedurende de hele winter mooi groen. Welke groenblijvende kant en klaar hagen zijn er allemaal? Hieronder lichten we een aantal uit. 

Klimop

Een ideale groenblijvende kant en klaar haagplant is de Klimop , ook wel Hedera genoemd. De struik is in ons land ontzettend populair en wordt veel gebruikt als groene erfafscheiding. Het fijne aan een kant-en-klare Klimop is dat u meteen tegen een schutting of houten palen kunt plaatsen. Dit doet u gemakkelijk met de kant en klare gaasmatten begroeid met Hedera. Hiermee beperkt u uw directe privacy en beschutting in de tuin!

Taxus

Bent u op zoek naar een groenblijvende kant en klaar haag, die geschikt is voor een onderhoudsvriendelijke tuin? Dan is de Taxus dé haagplant voor u. De Taxus is een langzame groeier en heeft een hoge pers. Hierdoor heeft u weinig last van inkijk in de tuin, maar hoeft u niet vaak te snoeien. Ook fijn: de Taxus heeft niet veel water nodig. Sommige Taxus soorten zijn in het najaar versierd met bessen. 

Levensboom Brabant

De Levensboom Brabant is één van de eerste haagplanten in ons land. Veel mensen kiezen voor deze haag, omdat hij kindervriendelijk is. De twijgvormige bladeren van de struik zijn zacht en prikken niet. Ook geeft deze conifeer geen giftige bessen. Zo kunnen uw kinderen veilig in de tuin spelen. Daarnaast heeft de struik een mooie eigenschap en groeit hij snel, waardoor je meteen goede beschutting in de tuin heeft.

Enorm veel keuze

De bovenstaande groenblijvende kant en klaar hagen zijn slechts een greep uit ons assortiment. Op de pagina kant-en-klaar vindt u het volledige aanbod. Hieronder vindt u een greep uit het assortiment: