Hoeveel_buxus_per_meter

Hoeveel Buxus per meter?

28 mei 2018 | Hans

Als u op zoek bent naar een afscheiding, struik, haag of verzameling bollen in uw tuin, dan is de Buxus voor u de oplossing. Deze plant zorgt voor een goed dekkende dichtheid en laat zich makkelijk in elke gewenste vorm snoeien. De Buxus biedt absoluut geen inkijk, dus u bent verzekerd van privacy op uw terrein. Hij is populair in gebruik bij woonhuizen, villa’s, herenhuizen, kantoren, hotels en bedrijfspanden, mede dankzij zijn luxe uitstraling en eenvoudig onderhoud. Wanneer u de Buxus gaat inzetten als haag dient deze de juiste dichtheid te krijgen. Dit kan alleen tot stand komen wanneer er een juiste hoeveelheid Buxus per meter is geplant. Te weinig planten resulteert in gaten en te veel planten zorgt voor een te grote dichtheid waardoor de takken niet voldoende zon kunnen krijgen en kaal worden. Wij weten gelukkig precies hoeveel Buxus u per meter dient te planten.

Hoeveelheid Buxus planten per meter

Er zijn verschillende manieren waarop de Buxus besteld kan worden. Wij bieden Buxus planten met pot, met kluit of kant-en-klaar. Elke vorm heeft een andere manier van planten en een eigen geschikte plantafstand. Hoeveel Buxus per meter? Bekijk dit overzicht: Buxus met pot: Wanneer u kiest om uw Buxus in pot geleverd te krijgen, dan heeft u keuze uit twee hoogtes. Wij leveren de Buxus in pot in 25-30cm en 30-40cm. Beide hoogtes vereisen een plantafstand van 5 stuks per meter om zo tot de gewenste dichtheid te komen. Buxus met kluit: De Buxus met kluit leveren wij in meer verschillende hoogtes. In principe geldt: hoe hoger de plant is bij het planten, hoe minder er vereist zijn per strekkende meter. De Buxus van 30-40cm en 40-50cm dienen per vijf geplant te worden op een meter. De hoogte van 50-60cm neemt genoegen met vier stuks per meter, terwijl die van 60-80cm maar 3 stuks vereist. Bij de hoogtes 80-100cm, 100-125cm, 1250-150cm en 150-175cm kunt u rekenen op 2 planten per meter. Kant-en-klare Buxus: De kant-en-klare Buxus leveren wij in de hoogtes 30cm en 40-50cm. De kleinste vereist 2 stuks per meter, terwijl de grotere genoeg heeft aan slechts 1 plant per meter.

Buxus planten

Wanneer u de Buxus bestelt, zorg dan dat deze gelijk de grond in kan na de levering. Graaf eventueel al vooraf gaten, u weet nu immers precies hoeveel Buxus u dient te planten per meter. Vul de gaten indien nodig met een laagje mest en plaats de Buxus er stevig in. Druk de grond goed aan en vergeet niet om voldoende water te geven. Ook in droge periodes in de lente en zomer heeft de Buxus wat extra water nodig.

Bestel een Buxus: