omheining_tuin

Welke planten zijn geschikt als tuin omheining

16 december 2018 | Hans

Bijna alle huizen hebben wel een voortuin. Een eigen stukje grond, dat u helemaal zelf mag vormgeven. Om dat eigen stukje grond af te bakenen, kiezen veel mensen voor een tuin omheining. Dit kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door een hekje of een muurtje rondom de tuin te plaatsen, maar u kunt ook kiezen voor een mooie groene omheining om de tuin. Een groene tuinomheining ziet er speels uit. Wanneer u de juiste planten kiest, heeft u er weinig onderhoud aan. Zo’n mooie groene haag in de tuin kan uw tuin helemaal opfleuren. Bent u benieuwd welke planten geschikt zijn als tuin omheining? In dit artikel vertellen we er meer over.

Tuin omheining planten

Wanneer u planten uitkiest voor een tuinomheining is het belangrijk om erover na te denken wat uw wensen zijn. Veel mensen vinden het belangrijk dat de omheining van de tuin een mooie dichtheid heeft. Naast het feit dat dit voor meer privacy zorgt, is de groene tuinomheining daardoor goed in vorm te snoeien. Zo kunt u er bijvoorbeeld ook voor kiezen om creatieve vormen in uw tuinomheining te snoeien. Wat dacht u van een cilindervorm of een mooie bol? Dit staat hartstikke leuk in de voortuin! Uw tuin trekt hiermee meteen de aandacht. Welke planten zijn hiervoor geschikt?

Laurier

De Laurier is een veelgebruikte haagplant. De plant heeft langwerpige, glanzende bladeren. Dit zorgt voor een frisse uitstraling van uw voortuin. De Laurier is een snelgroeiende haag die snel een mooie dichtheid bereikt. Daarnaast blijft de Laurier het gehele jaar groen, wat de plant ideaal maakt als groene tuin omheining.

Liguster

Een andere plant die je vaak in voortuinen ziet is de Liguster. Naast dat deze plant heel geschikt is als haag, kunt u de Liguster ook mooi in plantenbakken zetten. Dit geeft een dynamisch effect aan uw tuin. Wilt u meer kleur in de tuin brengen? Kies dan voor de Liguster Ovalifolium Aureum. Deze Liguster heeft ovaalvormige bladeren met een bijzondere geelgroene kleur.

Taxus

Een haag die natuurlijk niet aan dit lijstje mag ontbreken is de Taxus. Deze plant heeft korte donkergroene naalden. Door de hoge dichtheid van de naalden is de Taxus een heel compacte plant die gemakkelijk smal te houden is. Hij biedt veel privacy en beschutting en blijft het gehele jaar door mooi groen van kleur.

Zoals u leest zijn er meerdere planten geschikt voor een tuin omheining. Hieronder vindt u een greep uit ons planten-assortiment: