soorten_californische_cipres

Welke soorten Californische Cipres zijn er?

11 juli 2019 | Hans

Voor veel mensen staat de zomervakantie voor de deur en voor sommigen is deze zelfs al begonnen. Het is een fijne periode om tot rust te komen en zelfs niet aan werk te denken. Gezellige zomeravonden in de tuin met familie of vrienden horen hier zeker bij! Daarnaast is het soms ook heerlijk om zelfs alleen in de tuin te zitten. Even een momentje voor jezelf. Het perfecte moment om nieuwe ideeën voor de tuin op te doen.

Nieuwe ideeën voor de tuin

Nu staat de natuur volledig in bloei, maar het is ook goed om na te denken wat u in het najaar met uw tuin wilt doen. Misschien is het wel tijd voor een aantal nieuwe wintervaste planten. Een typische winterplant is de Californische Cipres. Het is een ideale struik om een haag mee te vormen, maar ook als solitaire plant komt de Chamaecyparis Lawsoniana, goed tot zijn recht. U vraagt zich misschien af welke soorten Californische Cipres er allemaal zijn. Hieronder leest u meer over deze struik uit de coniferenfamilie .

Soorten Californische Cipres

In de webshop van Haag-Heg vindt u twee verschillende soorten Californische Cipres: de Blauwe Californische Cipres en Gele Californische Cipres . Voordat we ingaan op de deze verschillende soorten Californische Cipres, vertellen we u eerst meer over dit type struik in het algemeen. Om te beginnen is de Chamaecyparis Lawsoniana een winterharde én wintergroene struik. Met andere woorden: de struik blijft het gehele jaar mooi groen. Zo geniet u zowel in de zomer als in de winter van een mooie groene tuin. U herkent de struik aan de zachte, schubachtige structuur. Door de hoge bewegende van de takken, eenvoudig een zichtdichte haag mee. Dit zorgt voor veel privacy en beschutting in de tuin.Ook leuk: beide varianten van de struik geven bessen in de herfst. Dat brengt veel kleur in uw najaarstuin!

De verschillen 

Maar wat zijn nu eigenlijk de verschillen tussen de blauwe en gele variant? Dit zit 'm voornamelijk in de kleur van de takken. Wilt u een gekleurde haag in de tuin creëren? De gele Cipres valt gegarandeerd op naast andere groene struiken in uw tuin. De struik heeft een felle, heldergroene kleur. De blauwe Cipres is een stuk donkerder en blauwgroen van kleur. Daarmee is deze weliswaar iets minder opvallend, maar zeker niet minder mooi!

Een ruim assortiment

Bent u benieuwd naar de verschillende soorten Californische Cypres? Of bent u benieuwd welke Coniferen er nog meer zijn? Hieronder vindt u een greep uit ons assortiment: