welke_soorten_taxus_zijn_er

Welke soorten Taxus zijn er?

28 mei 2019 | Hans

De tuin is het visitekaartje van uw woning. Het is het eerste wat bezoekers en voorbijgangers zijn. Grote kans dat u wilt dat de tuin er netjes bij ligt. Niet alleen voor anderen, maar natuurlijk ook voor uzelf. Het is immers uw eigen stukje groen. Een populaire om uw tuin af te scheiden van het trottoir is door middel van een groene erfafscheiding. Een populaire groene erfafscheiding is de Taxus. Deze haagplant leent zich uitstekend voor om een haag mee te vormen. Welke soorten Taxus zijn er eigenlijk allemaal? In dit artikel gaan we erop in.

Waaraan herken je de struik?

Voordat we ingaan op welke soorten Taxus er allemaal zijn, delen we eerst de handige kenmerken van de struik met u. De plant is te herkennen aan zijn korte donkergroene naalden, die gedurende het hele jaar mooi groen blijven. Met andere woorden: het is een wintervaste en wintergroene plant. Het fijne hieraan is dat u gedurende het hele jaar een groene erfafscheiding heeft. Zo geniet u zowel in de zomer als in de winter van privacy en beschutting. Taxushagen worden vaak gebruikt voor landhuizen en kasteeltuinen, maar ook in reguliere woonwijken ziet u ze veel. De struik geeft een tijdloze en klassieke uitstraling aan de tuin.  

Welke verschillende soorten Taxus zijn er allemaal?

Benieuwd welke soorten Taxus er allemaal zijn? Hieronder hebben we de populaire varianten op een rijtje gezet:

Baccata

Zoekt u naar een haag die gemakkelijk is te snoeien? Denk dan eens aan de Taxus Baccata . Deze haagplant vertakt zich goed en laat zich eenvoudig snoeien. In het najaar geeft de struik rode bessen. Daarnaast is de Baccata heel geschikt om in bijzondere vormen te snoeien. Schroom dus niet om uw creativiteit op deze struik los te laten!

Media Hillii

Wilt u een haag die minder snel groeit dan de Baccata, maar wél een hoge slip heeft? Dan is de Taxus Media Hillii een goede keuze. Doordat de Media Hillii relatief langzaam groeit, is de plant heel onderhoudsvriendelijk. U hoeft niet vaak te snoeien. Eens per jaar - bij voorkeur in juni of september - is voldoende.

Media Hicksii

De Media Hicksii is een compacte haagplant. Hij groeit niet heel snel, maar kan wel een hoogte van vier meter bereiken. Door zijn compactheid is de struik ideaal voor in een kleinere tuin. De struik wordt niet heel breed, maar groeit vooral in de hoogte. Daarnaast brengt deze haagplant in de herfst kleur in de tuin. In deze periode verschijnen er namelijk kleine rode besjes aan de takken. Dit geeft een groot en speels effect aan uw tuin.

Ons assortiment

Binnen ons assortiment vindt u verschillende Taxussoorten. Benieuwd welke soorten Taxus dat zijn? U vindt ze hieronder. En wist u dat u deze haagplant ook als kant en klaar haag kunt bestellen? Meer informatie over de mogelijkheden vindt u op de pagina kant en klaar haag .