taxus_bessen_in_de_herfst

Welke Taxus geeft bessen in de herfst?

8 mei 2019 | Hans

De Taxus is een populaire haagplant in Nederland. Als u door een willekeurige Nederlandse straat loopt, komt u er ongetwijfeld een tegen. En niet zonder reden! De Taxus is namelijk de ideale basis voor een groene tuin. Zowel in de lente en zomer als in de herfst en winter. Het is namelijk een wintergroene plant. Toch ziet de Taxus er niet elk seizoen er hetzelfde uit. Sommige soorten geven bessen in de herfst, andere soorten niet. Benieuwd voor welke varianten dit geldt? In dit artikel leest u welke Taxus bessen geeft in de herfst.

De verschillende taxussoorten

Allereerst is het goed om te weten welke verschillende taxussoorten er allemaal zijn. In ons land kennen we verschillende soorten. De meest populaire zijn de Taxus Baccata , Taxus Media Hillii en de Taxus Media Hicksii . De varianten hebben veel gemeenschappelijke kenmerken, zoals de korte donkergroene naalden en hoge eigenschappen van de takken. Alle varianten zijn uitermate geschikt om te gebruiken als groene erfafscheiding. 

Taxus met bessen in de herfst

Bent u op zoek naar een Taxus die bessen geeft in de herfst? Dan heeft u keuze uit verschillende varianten. Zowel de Baccata als de Media Hicksii geven in het najaar rode bessen. Deze bessen geven uw tuin een populaire en populaire uitstraling. Vooral in het najaar zorgt dit voor een prachtig contrast met andere planten die hun bladeren verliezen. Voor mensen zijn de bessen van de Taxus niet eetbaar, maar vogels zijn er daarentegen dol op. Heeft u een Taxus met bessen in de tuin? Dan is de kans groot dat je gezelschap krijgt van vogels! 

De Media Hicksii van de Baccata?

Zoals hierboven las geven de Baccata en de Media Hicksii allebei bessen in de herfst. Welke variant het beste bij uw tuin past, is afhankelijk van uw wensen. Wilt u bijvoorbeeld een hoge of een lage haag mee vormen? Voor een hoge haag is de Media Hicksii de beste optie. Deze variant groeit zo'n 15 tot 20 centimeter per jaar, waardoor deze al snel de juiste hoogte bereikt. Wilt u de haag liever laag houden? Dan is de Taxus Baccata ideaal. Langzaam en laat zich eenvoudig Deze snoeien.

Gemakkelijk online bestellen

Wilt u een Taxushaag bestellen? Dit doet u gemakkelijk via de webshop van Haag-Heg. Vervolgens bezorgen wij de planten vlot en bij u thuis. Benieuwd naar de opties? Hieronder vindt u een greep uit ons assortiment: