winterharde_groenblijvende_klimplanten

Groen tijdens de winter: winterharde groenblijvende klimplanten

5 december 2018 | Hans

Winterharde groenblijvende klimplanten zijn ideaal om een buitenmuur te bekleden. Klimplanten hebben mooie heldergroene bladeren, die het gehele jaar door groen blijven. Niet alleen in de zomer, maar ook in de winter kunt u genieten van een groen beklede muur. De meest bekende en populaire winterharde groenblijvende klimplant is Klimop, die ook wel de Hedera wordt genoemd.

Winterharde groenblijvende klimplanten

De Hedera is een populaire klimplant die heel geschikt is als groene erfafscheiding. Zoals de naam al zegt: de plant houdt ervan om te klimmen. Dit maakt de plant erg geschikt om uw tuin af te scheiden van de tuin van uw buren. Met een Hedera in de tuin hoeft u niet tegen een saaie houten schutting aan te kijken. Met deze klimplant creëert u een mooie groene schutting. Voor het vormen van zo’n groene schutting is de Hedera uit pot een goede optie. Door de planten in de grond langs de schutting te planten heeft de plant voldoende houvast om naar boven te klimmen.

Klimplanten zonder schutting

Kunt u een Klimop alleen in de tuin planten als u een schutting heeft? Nee hoor, ook als u geen schutting heeft kunt u een klimplant in de tuin laten groeien. Hiervoor zijn speciale gaasmatten die tussen houten palen geplaatst worden, zodat de klimplant omhoog kan groeien. De Hedera behoort tot de snelgroeiende hagen. In drie jaar groeit de haag volledig dicht. Wilt u meteen genieten van een volgroeide klimop plant? Haag & Heg heeft ook kant-en-klare Hedera hagen te koop. Deze kant-en-klare klimopmatten zet u rechtstreeks neer op de gewenste plek op het moment dat u zelf wil. De mat kan namelijk het hele jaar geplaatst worden.

Verschillende maten

Winterharde groenblijvende klimplanten zijn geschikt voor elk type tuin. Of u nu een grote of een kleine tuin hebt. De Hedera is er namelijk in verschillende maten. Zo is er altijd wel een variant die in uw tuin past. De verschillende maten (in hoogte) voor de Hedera in pot vindt u hieronder:

- 80 - 100 centimeter
- 100 - 125 centimeter
- 125 - 150 centimeter
- 150 -175 centimeter
- 175 - 200 centimeter

De beste klimplant

Heeft u interesse in winterharde groenblijvende klimplanten? Bekijk hieronder onze Hedera klimop. Klik verder voor een uitgebreide specificaties van de plant: