wit_bloeiende_heesters

Wit bloeiende heesters: de hele winter een levendige tuin

9 november 2018 | Hans

In de winter kan het een uitdaging zijn om uw tuin levendig te houden. Sommige planten verliezen hun bladeren, waardoor het een kaal gezicht kan worden. Dit willen we natuurlijk voorkomen. Het is ideaal als uw tuin gedurende het hele jaar voorzien is van kleur. Veel mensen kiezen daarom voor wit bloeiende heesters. Een wintervaste struik met witte bloemen.

Het hele jaar een groene tuin

Het voordeel van deze wintervaste plant is dat hij ook wintergroen is. Dat betekent dat u ook in de winter kunt genieten van de heldergroene bladeren. Zo blijft uw tuin het gehele jaar door levendig. Het leuke aan deze struik is dat er tijdens de bloeiperiode mooie witte bloemen aan de plant verschijnen. De heldere wit bloeiende heesters geven een frisse uitstraling aan uw tuin. Een mooi contrast met de groene omgeving. Een ander voordeel van een wit bloeiende heester is dat u er jarenlang plezier van kunt hebben. De plant is namelijk bestendigd tegen vorst.

Wit bloeiende heesters

Een wit bloeiende heester lijkt misschien erg specifiek, maar dat beperkt uw keuze gelukkig niet. Haag-heg heeft verschillende wit bloeiende struiken die het gehele jaar groen blijven. Bent u benieuwd naar welke planten tot de opties behoren? Bekijk hieronder de verschillende mogelijkheden:

Olijfwilg

Voor een heg met een open structuur is de olijfwilg een goede optie. Het bijzondere aan deze haag is dat deze in de herfst bloeit in plaats van in de lente. Er ontstaan mooie, witte bloemetjes in de olijfwilg. Een leuke bijkomstigheid: de olijfwilg verspreid een aangename geur door uw tuin. De olijfwilg is een snelle groeier en staat het liefst op een zonnige plek.

Hulst Alaska

De Hulst Alaska (Ilex) is een wit bloeiende heester met glanzende stekelige bladeren. De bladeren blijven de hele winter mooi groen. Zo heeft u geen enkel moment van het jaar last van inkijk in uw tuin. De Hulst Alaska groei snel: de plant kan doorgroeien tot een hoogte van maar liefst zes meter. Kort houden kan natuurlijk ook. U snoeit de haag twee keer per jaar zodat deze mooi in model blijft. Of u de plant nu in de zon, schaduw of halfschaduw wilt zetten, de Hulst Alaska vindt het allemaal prettig.

Sneeuwbal

De sneeuwbal (Viburnum Tinus) doet zijn naam eer aan: het is een typische winterplant. Tijdens de koudste maanden van het jaar is de plant op z’n mooist. De plant wordt tijdens deze jaargetijde namelijk versierd met prachtige witte bloemetjes. Na de bloeiperiode verschijnen er donkerblauwe besjes aan de plant. Deze onderhoudsvriendelijke plant is een prachtige aanvulling voor uw tuin gedurende de wintermaanden.